Mudis će preispitati kreditni rejting zemalja evrozone i EU

Izvor: Blic, 12.Dec.2011, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mudis" će preispitati kreditni rejting zemalja evrozone i EU

Agencija za određivanje kreditnog rejtinga "Mudis" (Moody's) potvrdila je danas da će preispitati rejting zemalja u zoni evra i u Evropskoj uniji u prvom tromesečju 2012, uz obrazloženje da je na proteklom evropskom samitu izostalo donošenje "odlučnih mera".

- Nedonošenje mera za kratkoročnu stabilizaciju tržišta znači da zona evra, i u širem smislu EU, ostaju izloženi novim šokovima, a kohezija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zone evra i dalje je u opasnosti - navodi se u saopštenju te agencije.

- Kao posledica toga, Mudis namerava da preispita nacionalni rejting zemalja evro zone i zemalja članica EU tokom prvog tromesečja 2012. godine - dodaje se u saopštenju.

Ta agencija je krajem novembra upozorila na ubrzano pogoršanje krize duga u zoni evra koja ugrožava rejting solventnosti svih evropskih zemalja.

Prema oceni agencije, sve evropske zemlje, pa i Francuska i one koje važe za najsolidnije, kao što su Holandija, Austrija, Finska pa i Nemačka, rizikuju smanjenje kreditnog rejtinga.

"Mudis" ocenjuje da mere koje su lideri EU usvojili na samitu prošle nedelje, ne predstavljaju velike novine i liče na one koje su i ranije usvajane.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kreditni rejting zemalja EU pod lupom Mudisa

Izvor: Beta, 12.Dec.2011

PARIZ, 12. decembar 2011. (Beta-AFP) - Agencija za odredjivanje kreditnog rejtinga Mudi (Moody's) potvrdila je u ponedeljak da će preispitati rejting zemalja u zoni evra i u Evropskoj uniji u prvom tromesečju 2012, uz obrazloženje da je na proteklom evropskom samitu izostalo donošenje "odlučnih...

Nastavak na Beta...

Kreditni rejting zemalja EU pod lupom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2011

PARIZ -..Agencija za određivanje kreditnog rejtinga Mudi (Moody's) potvrdila je danas da će preispitati rejting zemalja u zoni evra i u Evropskoj uniji u prvom tromesečju 2012, uz obrazloženje da je na proteklom evropskom samitu izostalo donošenje "odlučnih mera"..."Nedonošenje mera za kratkoročnu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Moody's ispituje kreditni rejting zemalja evrozone i EU zbog neodlučnih mera

Izvor: GdeInvestirati.com, 12.Dec.2011

Agencija za određivanje kreditnog rejtinga Moody's potvrdila je danas da će preispitati rejting zemalja u zoni evra i u Evropskoj uniji u prvom tromesečju 2012, uz obrazloženje da je na proteklom evropskom samitu izostalo donošenje "odlučnih mera". Opširnije..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Evrozona pod lupom "Mudisa"

Izvor: RTS, 12.Dec.2011

Na prošlonedeljnom samitu Evropske unije izostale "odlučne mere", tvrdi agenicija "Mudis" i najavljuje preispitivanje kreditnog rejtinga zemalja u zoni evra.

Nastavak na RTS...

Kreditni rejting zemalja evrozone i EU pod lupom Mudisa

Izvor: NaDlanu.com, 12.Dec.2011

Agencija za odredjivanje kreditnog rejtinga Mudi (Moody's) potvrdila je u ponedeljak da će preispitati rejting zemalja u zoni evra i u Evropskoj uniji u prvom tromesečju 2012, uz obrazloženje da je na proteklom evropskom samitu izostalo donošenje "odlučnih mera"... "Nedonošenje mera za kratkoročnu...

Nastavak na NaDlanu.com...

Britanski veto - mač sa dve oštrice

Izvor: EurActiv Srbija, 12.Dec.2011

Rezultati samita EU 8. i 9. decembra nisu doneli veliki predah Evropskoj uniji. Rejting agencija Mudiz (Moody's) saopštila je da dogovor koji je tada postignut nije dovoljan i da je moguće pogoršanje kreditnog rejtinga, što bi značilo i veće troškove zaduživanja. Postavlja se i pitanje kakve...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.