Mogerini: Uskoro ukidanje ekonomskih sankcija Iranu

Izvor: Blic, 11.Jan.2016, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini: Uskoro ukidanje ekonomskih sankcija Iranu

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini izjavila je danas da očekuje da će ekonomske sankcije protiv Irana uskoro biti ukinute.

Iran i šest svetskih sila, predvođenih SAD, postigli su u julu prošle godine istorijski sporazum o iranskom nuklearnom programu, na osnovu koga će Teheranu biti ukinute sankcije u zamenu za ograničavanje iranskog nuklearnog programa, podseća AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Mogerini je novinarima u Pragu rekla da još nije određen datum za ukidanje ekonomskih sankcija, ali da "primena sporazuma teče dobro".

Ona je dodala da je neophodno da se svi dogovoreni koraci "ispravno sprovedu", uključujući rad Međunarodne agencije za atomsku energiju.

Mogarini je, nakon konsultacija sa ministrima spoljnih poslova Irana i SAD, poručila da veruje se "stvari kreću dobrim putem" i da će sankcije biti ukinute uskoro.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mogerini odbila da komentariše napade u Kelnu

Izvor: Beta, 11.Jan.2016

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini odbila je danas u Pragu da komentariše novogodišnje seksualne napade na žene u Kelnu i drugim evropskim gradovima.Šef češke diplomatije Lubomir Zaoralek je izjavio je da su se sa tolikim brojem imigranata mogli...

Nastavak na Beta...

Mogerini: Uskoro ukidanje sankcija Iranu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2016

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini izjavila je danas da očekuje da će ekonomske sankcije protiv Irana uskoro biti ukinute...Iran i sest svetskih sila, predvođenih SAD, postigli su u julu prošle godine istorijski sporazum o iranskom nuklearnom programu, na osnovu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.