Izvor: B92, 24.Jul.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miler: Nedostatak energenata

Moskva -- Šef ruskog Gasproma Aleksej Miler upozorio je da će se svet posle 2012. godine suočiti sa velikim nedostatkom energenata.

On je dodao da je izgubljena šansa za sniženje cena energenata zbog malog ulaganja u nova polja. Miler, koji je ranije predvideo da će cena nafte dostići 250 dolara po barelu, rekao je da zemlje potrošači treba da prihvate veću ulogu zemalja proizvođača nafte i gasa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Šef najveće svetske gasne kompanije, koja obezbeđuje četvrtinu gasa potrebnog Evropi, rekao je da bi globalni energetski disbalans mogao da bude rešen kad bi zemlje izvoznice povećale svoju saradnju.

"Kroz forum zemalja izvoznica gasa stvorićemo globalan gasni balans", naveo je Miler u pisanom intervjuu agenciji Rojters.

"To će nam dati odgovore kada, gde i koliko gasa treba da bude proizvedeno", dodao je Miler.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Gazprom": Nestašica energenata posle 2012.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2008

MOSKVA - Izvršni direktor ruskog giganta u sektoru prirodnog gasa, "Gazproma", Aleksej Miler je izjavio da će se svet posle 2012. suočiti s velikom nestašicom energenata, pre svega zbog nedovoljnog ulaganja u nova nalazišta...Miler, koji je nedavno ocenio da će sirova nafta poskupeti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.