Gazprom: Nestašica energenata posle 2012.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gazprom": Nestašica energenata posle 2012.

MOSKVA - Izvršni direktor ruskog giganta u sektoru prirodnog gasa, "Gazproma", Aleksej Miler je izjavio da će se svet posle 2012. suočiti s velikom nestašicom energenata, pre svega zbog nedovoljnog ulaganja u nova nalazišta.

Miler, koji je nedavno ocenio da će sirova nafta poskupeti na 250 dolara za barel, izjavio je juče za agenciju Rojters da bi problem globalne energetske neravnoteže mogao da bude rešen tako što bi države izvoznice gasa uspostavile bolju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saradnju, ali je izbegao da to nazove "gasnim OPEK-om".

"Unutar okvira Foruma zemalja izvoznica nafte ćemo stvoriti svetsku ravnotežu u sektoru gasa. To će nam dati odgovore na pitanja kad, gde i koliko gasa treba da se proizvodi", rekao je Miler, vodeći čovek najveće svetske kompanije za gas, koja zadovoljava četvrtinu potreba Evrope za tim energentom.

On je dodao i da bi zemlje potrošači trebalo da budu spremne na osnivanje više zajedničkih preduzeća sa stranim proizvođačima energenata u cilju povećanja svetske energetske bezbednosti.

"Verujemo da uspeh počiva na organizovanju vertikalno integrisanih lanaca koji vode od proizvodnje do krajnjeg korisnika, pri čemu svaka karika u lancu predstavlja zajedničko preduzeće proizvođača i potrošača energenata", rekao je prvi čovek "Gazproma".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.