Merkel: Udarac Evropi i njenom ujedinjenju

Izvor: Blic, 24.Jun.2016, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Udarac Evropi i njenom ujedinjenju

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je danas da izlazak Velike Britanije iz EU predstavlja udarac Evropi i njenom ujedinjenju i da će članice EU "samo zajedno moći da učvrste svoje vrednosti".

"Nikad, a naročito danas, ne smemo zaboraviti da je ideja ujedinjenja bila ideja mira", naglasila je nemačka kancelarka.

Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je ;podvukla da su "Evropljani posle svih onih godina rata uspostavili trajni mir i da će tako ostati". "Ono štp mi hoćemo jeste Evropa koja se menja. Nemačka ima za to posebnu odgovornost i ujedinjavanje mora biti uspešno", dodala je.

Merkel je rekla da će u sredu u Briselu, tokom ;pregovora o izlasku Velike Britanije iz članstva u EU, Velika Britanija ostati u okvirima evropskih institucija sa izvesnim brojem obaveza i ocenila da je EU ;dovoljno snažna da nađe rešenje za ovu situaciju.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkel: Udarac Evropi, ali EU je dovoljno jaka

Izvor: N1 televizija, 24.Jun.2016

Nemački kancelar Angela Merkel je ocenila da izlazak Velike Britanije iz Evropske unije (EU) predstavlja udarac Evropi i njenom ujedinjenju, ali da je EU dovoljno jaka da pronađe "prave odgovore"...Nemačka je "posebno zainteresovana" i ima "posebnu odgovornost" što se tiče evropskog jedinstva, izjavila...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.