Hag oslobodio Gotovinu i Markača

Izvor: NaDlanu.com, 16.Nov.2012, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag oslobodio Gotovinu i Markača

Haški tribunal izrekao je danas oslobađajuću pravosnažnu presudu hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, a Žalbeno veće je naložilo njihovo momentalno puštanje na slobodu.

Gotovina je u prvostepenom postupku 15. aprila 2011. osuđen na 24 godine zatvora, Markač na 18 godina, a preostali član hrvatske "trojke", general Ivan Čermak, oslobođen je krivice i Tužilaštvo na tu odluku nije uložilo žalbu.Žalbeno veće Haškog tribunala je, na početku čitanja >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << pravosnažne presude Gotovini i Markaču, iznelo da nema dokaza da je postojao udruženi zločinački poduhvat s ciljem uklanjanja srpskog civilnog stanovništva iz Krajine silom ili pretnjom sile.Predsedavajući Veća sudija Teodor Meron rekao je, takođe, da žalbeno vece delimično prihvata žalbu Gotovine i Markača i odbacuje zaključak da su napadni na ta četiri grada - Knin, Obrovac, Gračac i Benkovac, bili protivpravni.Veće smatra i da odlazak civila tokom artiljerijskih napada ne može da se okarakteriše kao deportacija.(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko su Gotovina i Markač?

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Nov.2012

ZAGREB - Haški tribunal izrekao je danas oslobađajuću pravosnažnu presudu hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, komandantima za vrijeme Oluje avgusta 1995. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Odluka o aboliranju zločinaca pala u maju

Izvor: Press, 16.Nov.2012

Obznana poznate odluke - Žalbeno veće Haškog tribunala odluku o poništavanju presude hrvatskim generalima Antu Gotovini i Mladenu Markaču, koju je saopštilo juče, donelo je još u maju, kada je i dogovoreno da zločinci budu pušteni sa robije. Izbrisan zločinački poduhvat - Aboliranjem Gotovine...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.