Savić: Svetska liga kao priprema za Rio

Izvor: Sportske.net, 31.Maj.2016, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savić: "Svetska liga kao priprema za Rio"

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da će predstojeći finalni turnir Svetske lige nacionalnoj selekciji poslužiti za pripreme za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Na prvi deo priprema pozvani su: Gojko Pijetlović, Dimitrije Rističević, Lazar Dobožanov, Viktor Rašović, Strahinja Rašović, Miloš Ćuk, Dušan Mandić, Radomir Drašović, Sava Ranđelović, Nemanja Ubović, Nemanja Vico, Slobodan Nikić, Mateja Asanović, Dragoljub Rogač, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Gavril Subotić, Draško Gogov i Nikola Jakšić.

"Sve smo isplanirali. Svetska liga će poslužiti kao i 2014. godine - za pripreme (za EP). Utakmice će biti u drugom planu. I na turniru u Boru će ekipe proveriti svoju formu, ali je sigurno da će biti i skrivalica. Očekuje nas veliki turnir u Riju na kojem bar osam ekipa mogu da se nadaju postolju. Ne treba nam pritisak i na tome ću posebno insistirati u početku rada. Turniri iz Trsta i Jokohame ne znače ništa u pogledu forme, pravi rad tek predstoji", rekao je Savić.

Na pripremama u Kragujevcu reprezentaciji će se priključiti: Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško Pijetlović, Živko Gocić, Milan Aleksić, Stevan Mitrović i Branislav Mitrović.

Konačan spisak za pripreme u Kragujevcu biće naknadno definisan zbog priprema mlade reprezentacije, navodi se na sajtu Vaterpolo saveza Srbije.

Savić je danas predstavio program rada reprezentacije u narednom periodu.

Vaterpolisti Srbije će se od 6. do 12. juna pripremati u Beogradu sa selekcijom SAD, a nakon toga će, od 13. do 18. juna, boraviti u Kragujevcu.

Finalni turnir Svetske lige održaće se od 19. do 27. juna u Kini, a Srbija je u grupi sa reprezentacijama SAD, Kine i Brazila.

Izabranici Dejana Savića će se potom pripremati u Kranju, od drugog do 10. jula, a od 13. jula će učestvovati na turniru u Boru zajedno sa selekcijama Crne Gore, Španije, Grčke, Italije, Japana, Brazila i Francuske.

Srbija će se do odlaska na Igre u Rio, koji je planiran za 30. jul, pripremati i sa reprezentacijama Mađarske i Italije.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.