VUČIĆ U MIONICI: Boljitak u 2015, Ostavljena nam je spaljena kuća, koju polako podižemo

Izvor: Kurir, 21.Dec.2014, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ U MIONICI: Boljitak u 2015, Ostavljena nam je spaljena kuća, koju polako podižemo

MIONICA - Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić najavio je danas u Mionici boljitak u Srbiji već u 2015. iako su stručnjaci Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) taj boljitak prognozirali za 2016. i 2017. godinu.

Lider SNS je izjavio danas u Mionici da je ovog meseca zabeležena rekordna naplata poreza, što je pokazatelj da reforme i finansijska disciplina daju rezultate i da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Srbija kreće u dobrom smeru.

Vučić je to rekao obraćajući se Mioničanima na završnom predizbornom skupu i precizirao da je do 15. decembra naplaćeno je 22 milijarde dinara po osnovu PDV-a, da je prošle godine u decembru naplaćeno 19 milijardi, te da je plan za decembar ove godine bio ukupno 20 milijardi dinara.

Lider SNS je istakao da reforme podrazumevaju i rast investicija, te da je plan da i u Mionici i druga mesta dovede investitore, kako bi se napravila radna mesta za mlade, da se oseti sigurnost i u selima, da mogu da planiraju budućnost i ne napuštaju rodna mesta. Nije slučajno, dodao je, što ambasador Nemačke govori pohvalno o Srbiji i vladi, i što je kineski premijer, jedan od najmoćnijih ljudi u svetu, boravio četiri dana u Srbiji, posle tri decenije, a to je zato što vide da se u Srbiji stvari pomeraju.

Lider SNS je naglasio da je MMF prognozirao mali pad privrede Srbije u idućoj godini, ali da on smatra da ćemo ipak imati rast. "Ali, i konzervativni MMF prognozira da ćemo već 2016. i 2017. imati veliki privredni rast. Pitanje je samo da li mi možemo da budemo disciplinovani, da naše opštine i gradovi gube manje novca, jer su gubili toliko da niko nije mogao da to kontroliše. U Kosjeriću, na primer, sada ćemo da rešimo problem posle toliko vremena, jer se ta opština zadužila za pet miliona evra", kazao je Vučić.

On je rekao da veruje da ćemo imati i bolje rezultate nego što su prognoze, jer, na primer, u procene nije "uračunato" rešenje za Železaru u Smederevu, koje bi trebalo da bude postignuto do 31. januara."Svet nas poštuje, jer smo imali hrabrosti da svi zajedno krenemo u najteže reforme, kojih se plaše svi drugi u regionu", ocenio je Vučić. "Videćete u kakvim problemima će se naći druge zemlje kada mi počnemo da rastemo, jer nisu imali hrabre ljude da ih povedu u teške reforme", kazao je lider SNS.

On je ponovo istakao da u Srbiji po prvi put ne vladaju tajkuni, već oni koje narod izabere i da će tako biti i u budućnosti. Vučić je doputovao u Mionicu da podrži listu "Aleksandar Vučić - SNS", koju predvodi Boban Janković na lokalnim izborima koji se održavaju iduće nedelje.Janković je rekao da mu je cilj da Mionica bude moderna, napredna i uređena opština, bez kriminala i korupcije.

Biramo između dva puta - jedan od onih koji su doveli opštinu u red najnerazvijeniih opština, i drugi, put SNS, koji predvodi premijer Vučić", podvukao je on dodajući da su ovo najvažniji izbori za SNS, koji u Mionici nikada nije bio na vlasti.

Skupu su prisustvovali lideri PUPS-a Milan Krkobabić i Pokreta socijalista Aleksandar Vulin. Vulin je poručio da su građani Srbije pred dve godine svu svoju nadu sabrali u dve reči - Aleksandar Vučić, i rekli kojim putem žele da idemo, a to je put koji nije lak, ali je i put nade.

Krkobabić je kazao da je jasno da se Srbija opredelila za budućnost, i da ćemo je imati ako budemo pametno radili.

Ta budućnost, prema njegovim rečima ne zavisi ni od istoka, ni zapada, ni SAD, a ni Rusije, a tako ni od Kine, već od nas samih. "Pred nama je ozbiljan zaokret. Srbija je na jednoj vododelnici i mi kao savremenici nismo svesni toga", podvukao je on i dodao da se odgovornost mora izvesti od vrha do dna, a da je koncept predsednika vlade jasan, realan i ostvarih.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.