SNS: Pajtić i Petrović isplatili subvencije firmi koja nije počela proizvodnju

Izvor: Blic, 18.Apr.2014, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Pajtić i Petrović isplatili subvencije firmi koja nije počela proizvodnju

Gradski odbor SNS u Novom Sadu ponovo je danas optužio predsednika i potpredsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića i Dragoslava Petrovića, navodeći da su odgovorni za isplatu više od pola miliona evra subvencija firmi koja nije ni počela proizvodnju, već je kasnije otišla u stečaj.

Firmi “Globus auto” u Debeljači je iz Pokrajinskog fonda za sufinansiranje pogona za primenu novih tehnologija, koji vode Petrović i Pajtić, isplaćeno 633.394 evra a “obećana proizvodnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i plasman elektro-vozila, solarnih panela i vetrogeneratora male snage” nikad nije ni počela, stoji u saopštenju novosadskih naprednjaka.

Pogon u Debeljači je “zatvoren posle svečanog otvaranja” a firma koja je trebalo da proizvede 2.000 skutera i 500 privrednih dostavnih i elektro-vozila za specijalne namene, otišla je u stečaj pre dve godine, ističe novosadski odbor SNS.

“Pajtić i Petrović nisu odgovorili na pitanje u čijem džepu su završile pare Vojvođana”, navode naprednjaci i pitaju čelnike pokrajinske vlade zašto nisu podneli krivičnu prijavu protiv vlasnika “Globus auta” zbog “nestanka više od pola miliona evra”.

U saopštenju je navedeno i to da deo duga, u iznosu od oko 138.000 evra, “Globus auto nije isplatio u novcu nego “donacijom” tuđih proizvoda, tako što su pokrajini isporučena dva turistička vozića i jedno komunalno vozilo.

SNS dodaje da je “Globus auto” jedno od 33 preduzeća u Vojvodini koja su dobila subvencije Pokrajinskog fonda za sufinansiranje pogona za primenu novih tehnologija a potom otišla u stečaj, likvidaciju ili posluju s gubicima.

“Globus auto je i jedno od 66 preduzeća od ukupno njih 108, koja su dobila subvencije od Petrovića i Pajtića a nisu ispunila ugovornu obavezu da zaposle najmanje po 20 radnika, ističe se u saopštenju Gradskog odbora SNS.

Novosadski naprednjaci su ponovo zatražili da Pajtić i Petrović i “njihova pokrajinska vlada” podnesu ostavku i da “odgovaraju zbog zloupotrebe položaja i budžeta”.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DS Novi Sad: Besmislene optužbe iz SNS-a

Izvor: RTS, 18.Apr.2014

Gradski odbor DS-a u Novom Sadu odbacio je optužbe novosadskih naprednjaka upućene predsedniku i potpredsedniku Vlade Vojvodine Bojanu Pajtiću i Dragoslavu Petroviću, ocenjujući ih kao "besmislene"...Najnovije besmislene optužbe SNS-a, koja čak ni na Veliki petak ne može da se uzdrži od kleveta...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.