SNS: Krivične prijave protiv Petrovića i Pajtića

Izvor: RTS, 17.Sep.2014, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Krivične prijave protiv Petrovića i Pajtića

Novosadski odbor SNS-a podneo je pet krivičnih prijava protiv predsednika vojvođanske vlade Bojana Pajtića i pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj Dragoslava Petrovića.

Krivične prijave podnete su u ime preduzeća "Oksibar" iz Bačke Palanke, koje je odbijeno na konkursu za dodelu subvencija za projekat oksibaričnih komora, dodaje se u saopštenju, prenosi Beta.

Krivične >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prijave podnete su višim javnim tužilaštvima u Novom Sadu, Pančevu i Užicu.

Kako se navodi, krivične prijave podnete su zbog zloupotrebe položaja, prevare u službi, pronevere i trgovine uticajem.

Dodaje se da su prijavama obuhvaćeni i vlasnici preduzeća u stečaju "Dandy Pro" iz Kucure, "DC Merkator" iz Vršca, "Zobeks Kompani Internacional" iz Beograda, "Eko Tejp" iz Novog Sada i "Biopetrol" iz Užica.

Pajtić i Petrović prijavljeni su zbog sumnje da su odgovorni za krađu najmanje 560.000 evra iz Fonda za subvencije pogona novih tehnologija u Vojvodini iz 2006. i 2007. godine za subvencije firmi "Dandy Pro" i "DC Merkator".

Kako se navodi, iznos subvencija koje su u isto vreme date preduzećima "Zobeks Kompani Internešenel", "Eko Tejp" i "Biopetrol" još nije poznat.

Prijave su podnete jer pet privatnih firmi nije ispunilo ugovornu obavezu da pokrenu pogone novih tehnologija, da zaposle najmanje 20 novih radnika, te zato što Pajtić i Petrović nisu sami pokrenuli postupak protiv njih, piše u saopštenju.

SNS je ocenio da Pajtić i Petrović, funkcioneri Demokratske stranke, nisu pokrenuli postupke i krivične prijave kako bi "sakrili činjenice koje ukazuju na to da su njih dvojica inspiratori i glavni počinioci tih krivičnih dela".

"Iz istih razloga Pajtić i Petrović kriju ugovore i dokumente o poslovanju sa tih pet preduzeća. Sumnja se da su Pajtić, Petrović i direktori propalih preduzeća podelili novac isplaćen za subvencije iz pokrajinskog budžeta", naveo je SNS.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.