Pastor i Vučić za koncentracionu vladu u Vojvodini

Izvor: Radio 021, 18.Avg.2014, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor i Vučić za koncentracionu vladu u Vojvodini

Predsednik SVM Ištvan Pastor i predsednik SNS Aleksandar Vučić saglasili su se oko ideje da je u Vojvodini potrebno formirati koncentracionu vladu.

Ta vlada bi trebalo da ima oročen mandat, u nju bi ušle sve parlamentarne stranke, a Pastor je posle razgovora sa Vučićem naveo bi programska ili koncetraciona vlada trebalo da definiše zadatke koje bi morala da obavi, kao i rokove za njihovo izvršenje, posle čega bi se ušlo u fazu raspisivanja izbora.

Dodao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da su se on i Vučić uslaglasili stavove da postoji nekoliko pitanja koja su prioritetna za rešavanje, kada je funkcionisanje Vojvodine u pitanju. Precizirao je da je reč o potrebi da se reše pitanja finansiranja Vojvodine, pitanja njenih nadležnosti, kao i pitanje sprovođenja novog Statuta te pokrajine.

Pastor je najavio da sada slede razgovori sa svim akterima na političkoj sceni Vojvodine. "Nakon toga, ako se za to ukaže spremnost političkih aktera, treba da se zakažu i počeci oficijelnih razgovora. Mislim da to može da bude realno u narednih mesec dana", rekao je Pastor, koji je i predsednik Skupštine Vojvodine.

Na vlasti u Vojvodini je koalicija SVM, Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine, dok je SNS u opoziciji.

Vasin: SNS i Vlada Srbije ucenjuju pokrajinsku vlast

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin odbacio je danas mogućnost formiranja koncentracione vlade svih stranaka u Vojvodini.

Vasin je rekao da Srpska napredna stranka (SNS) i Vlada Srbije namerno neće da rešavaju prioritetne probleme Vojvodine, već ucenjuju pokrajinsku vlast, kako bi je po svaku cenu promenili.

Miroslav Vasin je rekao da Pastor već više puta ponavlja tu ideju, ali je dodao i da je DS isto toliko puta ponovio da ne želi da uđe u vlast sa SNS, jer se sa njom ne slaže.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.