Pastor i Vučić za koncentracionu vladu APV sa oročenim mandatom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2014, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor i Vučić za koncentracionu vladu APV sa oročenim mandatom

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je danas da su se on i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić složili oko ideje da je u Vojvodini potrebno formirati programsku, odnosno koncentracionu vladu svih stranaka, koja bi imala oročen mandat.

Pastor je za agenciju Beta nakon razgovora sa Vučićem u Beogradu, rekao da su se složili da bi ta programska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ili koncentraciona vlada trebalo da definiše zadatke koje bi morala da obavi, kao i rokove u kojima bi to trebalo uraditi.

"Nakon toga bi se ušlo u fazu raspisivanja izbora", kazao je Pastor.

Dodao je da su se on i Vučić složili da postoji nekoliko pitanja koja su prioritetna za rešavanje, kada je funkcionisanje Vojvodine u pitanju.

Precizirao je da je reč o potrebi da se reše pitanja finansiranja Vojvodine, pitanja njenih nadležnosti, kao i pitanje sprovođenja novog Statuta te pokrajine.

Pastor je najavio da sada slede razgovori sa svim akterima na političkoj sceni Vojvodine.

"Nakon toga, ako se za to ukaže spremnost političkih aktera, treba da se zakažu i počeci oficijelnih razgovora. Mislim da to može da bude realno u narednih mesec dana", rekao je Ištvan Pastor, koji je i predsednik Skupštine Vojvodine.

Na vlasti u Vojvodini je koalicija SVM, Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine, dok je SNS u opoziciji.

Vasin: U narednih nedelju dana odluka stranaka

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin izjavio je danas da u narednih nedelju dana očekuje da se stranački organi izjasne o budućem funkcionisanju vlasti u Vojvodini.

Vasin je za agenciju Beta rekao da su se tehničke grupe DS-a, Nove demokratske stranke (NDS) i Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) usaglasile o zajedničkim stavovima i načinima funkcionisanja buduće koalicije.

Prema njegovim rečima, ocenjeno je da je najbolje da se ne povećava sadašnji broj sekretarijata u pokrajinskoj vladi, već da se izvrši drukčija preraspodela među koalicionim partnerima.

"Taj dokument su zajednički utvrdile tehničke grupe DS-a, NDS-a i LSV-a i očekujem da ga najviši stranački organi te tri partije i potvrde u narednih nedelju dana", naveo je Vasin.

Trenutnu vladajuću koaliciju u Skupštini Vojvodine čine DS, LSV i Savez vojvođanskih Mađara (SVM).

Vasin je rekao da SVM "po svojoj volji" ne učestvuje u aktuelnim pregovorima sa DS, NDS i LSV, ali je dodao da će, nakon što se pronađe konačno rešenje, i SVM biti upoznat s njim.

"Oni su deo koalicije i očekujemo da će ta koalicija nastaviti da vodi Vojvodinu, proširena sa Novom demokratskom strankom", rekao je Vasin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS i SVM za koncentracionu vladu

Izvor: B92, 18.Avg.2014

Predsednik SVM Ištvan Pastor i predsednik SNS Aleksandar Vučić saglasili su se o ideji da je u Vojvodini potrebno formirati koncentracionu vladu...Ta vlada bi trebalo da ima oročen mandat, u nju bi ušle sve parlamentarne stranke, a Pastor je posle razgovora s Vučićem naveo da bi programska ili...

Nastavak na B92...

Pastor i Vučić za koncentracionu Pokrajinsku vladu

Izvor: Politika, 18.Avg.2014

NOVI SAD – Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je danas da su se on i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić složili oko ideje da je u Vojvodini potrebno formirati programsku, odnosno koncentracionu vladu svih stranaka, koja bi imala oročen mandat...Pastor...

Nastavak na Politika...

Pastor i Vučić za koncentracionu vladu u Vojvodini

Izvor: Radio 021, 18.Avg.2014

Predsednik SVM Ištvan Pastor i predsednik SNS Aleksandar Vučić saglasili su se oko ideje da je u Vojvodini potrebno formirati koncentracionu vladu...Ta vlada bi trebalo da ima oročen mandat, u nju bi ušle sve parlamentarne stranke, a Pastor je posle razgovora sa Vučićem naveo bi programska ili...

Nastavak na Radio 021...

Pastor i Vučić: Koncentraciona vlada u Vojvodini

Izvor: Studio B, 18.Avg.2014

Pastor je za agenciju Beta, nakon razgovora sa Vučićem u Beogradu, rekao da su se složili da bi ta programska ili koncentraciona vlada trebalo da definiše zadatke koje treba da obavi, kao i rokove za taj posao...Nakon toga bi se ušlo u fazu raspisivanja izbora, kazao je Pastor, i dodao je da se...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.