Novosti: Sporazum SVM i SNS u sredu

Izvor: B92, 20.Apr.2014, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosti: Sporazum SVM i SNS u sredu

Beograd -- Srpska napredna stranka i Savez vojvođanskih Mađara trebalo bi i zvanično da stave paraf na dogovor o zajedničkom učešću u novoj vladi u sredu 23. aprila.

Tako će dan pošto predsednik države Tomislav Nikolić za mandatara odredi lidera naprednjaka Aleksandra Vučića, početi konačno sklapanje mozaika budućeg ministarskog tima, koji će biti poznat do 27. aprila, pišu "Novosti".

U koalicionom sporazumu koji će potpisati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SNS i SVM, između ostalog, naći će se i deo u kojem se budući partneri obavezuju da će u fokusu njihove politike posebno biti poljoprivredna, socijalna pitanja i privreda, kao i specifična manjinska pitanja.

"Mi insistiramo da u tekstu sporazuma bude i obaveza da do 6. juna bude donet novi statut pokrajine, a do kraja godine i Zakon o finansiranju", rekao je član Predsedništva SVM Balint Pastor.

On objašnjava da će oni dobiti državne sekretare u resorima privrede, poljoprivrede, infrastrukture, socijalnih pitanja i zdravstva, kao i zamenike predsednika u dva skupštinska odbora - za EU i poljoprivredu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sporazum naprednjaka i SVM u sredu

Izvor: Blic, 21.Apr.2014, 00:25

Srpska napredna stranka (SNS) i Savez vojvođanskih Mađara (SVM) trebalo bi i zvanično da stave paraf na dogovor o zajedničkom učešću u budućoj vladi u sredu, 23. aprila, prenose Večernje novosti od ponedeljka...Tako će dan pošto predsednik države Tomislav Nikolić za mandatara odredi lidera...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.