Nikolić: Promena Ustava za 125 poslanika u parlamentu

Izvor: Press, 08.Dec.2010, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Promena Ustava za 125 poslanika u parlamentu

Predsednik SNS Tomislav Nikolić izjavio je da njegova stranka počinje sakupljanje 150.000 potpisa građana za promenu Ustava Srbije kako bi se broj poslanika u Skupštini smanjio na 125. Paralelno s tim, naprednjaci će tražiti i da se broj ministarstava sa 25 prepolovi na 12. - Sve državne troškove treba barem prepoloviti. Zato je Predsedništvo SNS donelo odluku da se krene u prikupljanje 150.000 potpisa građana za promenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Ustava kako bi se broj poslanika u parlamentu prepolovio. Predaćemo i predlog izmena i dopuna Zakona o Vladi, u kome ćemo tražiti da se prepolovi i broj ministarstava. Stavićemo na ispit sve stranke i neka se o našim predlozima izjasne poslanici kako opozicije tako i vlasti, koji se javno deklarišu kao zagovornici jeftine države i manjih troškova državne administracije - kaže Nikolić.Novinarima su podeljena pisma koja će biti upućena predsedniku Borisu Tadiću i premijeru Mirku Cvetkoviću, u kojima se traži dijalog vlasti sa opozicijom u cilju raspisivanja vanrednih izbora, obustavljanje prodaje „Telekoma", kažnjavanja odgovornih za ubistvo Ranka Panića i „izbornu pljačku" u Boru. SNS traži i jednaku zastupljenost vlasti i opozicije u medijima i raspuštanje upravnih odbora RTS-a Studija B. U pismu se ne navodi raniji zahtev SNS da direktori i glavni urednici RTS-a Aleksandar Tijanić i Studija B Aleksandar Timofejev podnesu ostavke.
- Sad je samo pitanje da li vlast može da istupi pošteno pred opoziciju i kaže na koji način želi da držimo dijalog, hoće li i dalje da nas diskriminiše i pljuje ili će ostvariti pravi dijalog između onih koji bi trebalo da se smenjuju na vlasti kako bi država bila demokratska - kazao je Nikolić.
Na pitanje čemu dijalog o vanrednim izborima kad je predsednik Tadić rekao da izbora neće biti pre marta 2012, Nikolić odgovara:
- Tadić je rekao i da ćemo u EU biti 2012, pa 2014, pa 2020! On može da izjavljuje šta hoće, ali želeo bih da to kaže SNS. Već sada znam da će morati da zatraži razgovor s nama kada bude rešavao sudbinu Kosova. Pa, hajde o svemu da razgovaramo, i o ceni hleba da se dogovorimo - kaže Nikolić, i dodaje da će masovni miting u Beogradu, koji će biti održan između 20. i 31. januara, biti najbolji odgovor ukoliko se vlast ogluši o zahteve SNS.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.