„Nema političke zloupotrebe Parking servisa, uslovi jednaki za sve“

Izvor: RadioCity.rs, 17.Mar.2017, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Nema političke zloupotrebe Parking servisa, uslovi jednaki za sve“

PR JKP „Parking seris“ Jelena Nešić kaže da nema reči o zloupotrebi ovog javnog preduzeća od strane SNS-a. Ona ističe da je naručilac posla bilo treće lice „Studio S“. Dodaje i da je služba signalizacije i održavanja u svom opisu poslovanja obavlja i poslove montaže i demontaže transparenata po jasno definisanom cenovniku za ovakve usluge.

„Transparent je postavljen po zahtevu naručioca, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << sve je je uredno fakturisano, tako da ne vidim ništa sporno“, kaže Jelena Nešić.

Ona dodaje da je „Parking servis“ i u prethodnom periodu postavljao transparente političke sadržine, koje su takođe uredno fakturisane, i dodaje da su postavljani transparenti i za opozicionu „Rusku stranku“ i „Reformističku stranku“.

Nešić kaže da za sada nije bilo zahteva opozicionih kandidata za postavljanje transparenata, a ako ih bude ovo javno preduzeće će im po istim uslovima izaći u susret.  

Ona kaže da „Parking servis“ jedino neće objavljivati transparente koji sadrže uvrede na nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj vrsti netrpeljivosti, kao i one koji imaju uvredljiv sadržaj.

Na naše pitanje ko će i po kojim kriterijumima procenjivati u „Parking servisu“ koji transparenti sadrže uvredljive poruke ili propagiraju nasilje, Jelena Nešić kaže „da je jasno kakvi transparenti propagiraju nasilje".

„Pretpostavljamo da političke stranke neće propagirati nasilje jer to nije nikome u interesu“, smatra Jelena Nešić.

Ipak, kako je za „Južne vesti“ izjavio šef pravnog tima posmatračke misije „Građani na straži“ Pavle Stojković član 70. zakona o javnim preduzećima jasno određuje da se „u svrhu političke aktivnosti ne može koristiti bilo koja aktivnost javnog preduzeća“.

„U tom smislu postoji jasna zabrana i ovakav vid zloupotrebe može se prijaviti  Agenciji za borbu protiv korupcije. To je jedna od bitnijih vrsta nepravilnosti u predizbornoj kampanji“,  izjavio je Stojković.      

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.