Naprednjaci pitaju DS: Gde je 6.000 flaša vina

Izvor: BKTV News, 19.Sep.2014, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naprednjaci pitaju DS: Gde je 6.000 flaša vina

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je danas da je preduzeće Oksibar iz Bačke Palanke podnelo tri krivične prijave protiv predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića i pokrajinskog funkcionera Dragoslava Petrovića i Bojana Pajtića, zbog sumnje da su umešani u korupciju.

Prema navodima novosadskog odbora SNS, „prijave su podnete zbog sumnje u korupciju prilikom subvencioniranja navodno novih >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << tehnologija u tri privatna preduzeća u Subotici, Banatskom Sokolcu i Futogu“.
Među tim prijavama je, kako navodi SNS, i ona za „najapsurdniji posao koji je obavila Pajtićeva i Petrovićeva administracija, nezabeležen u svetu u praksi bilo kog državnog organa, banke, investicionog fonda, preduzeća, ili ispostave Crvenog krsta“.
Prema prijavi, njih dvojica su iz Fonda za subvencioniranje pogona novih tehnologija vinariji iz Subotice uplatili 198.522 evra za pogon nove tehnologije, a prvi deo tog duga, 117.573 evra, vinarija je isplatila u robi, isporučivši Pokrajini 6.000 boca „vrhunskog belog vina“.
Iz dokumenata koji su priloženi krivičnoj prijavi, vidi se da je Pajtićeva i Petrovićeva vlada 6.000 boca vina stavila na raspolaganje Direkciji za robne rezerve Vojvodine, odakle je ono poslato Crvenom krstu Novog Sada, gde mu se gubi trag, tvrdi SNS.
Kako se vino uopšte ne uklapa u delatnost Crvenog krsta, podnosioci krivične prijave osnovano sumnjaju da je to vino ili ukradeno, ili nije ni isporučeno, i da je ceo posao fiktivan i svodi se na fabrikovanje lažne dokumentacije.
Ako tužilaštvo pokrene istragu, podnosioci krivične prijave očekuju da će biti ustanovljeni pravi razlozi „zašto su pokretani nečuveni poslovi u kojima državni organ trampi 117.573,61 evra za 6.000 zagonetnih boca vina, po ceni od dvadesetak evra svaka“, navodi se u saopštenju.
Izvor: FoNet
The post Naprednjaci pitaju DS: Gde je 6.000 flaša vina appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.