Ljajić u vladi,prvo idem u Sarajevo

Izvor: B92, 09.Apr.2014, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić u vladi,prvo idem u Sarajevo

Šimanovci -- Lider SNS Aleksandar Vučić kaže da je najbolji recept za vladu plan i vizija koji će uskoro biti završen i predstavljen narodu. "Rasim Ljajić sigurno u vladi".

"Najbolji recept za vladu jeste plan i vizija, a Srbija će po prvi put imati kratkoročni, srednjoročni i dugoročni plan sa jasnim brojkama i bez besmislenih reči", rekao je Vučić novinarima posle svečanosti povodom početka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radova fabrike Dr Etker u Šimanovcima. Vučić je dodao da na planu i viziji nove vlade radi i po 19 sati dnevno.

"Kada imate plan", naveo je Vučić, "sve je lakše i mi smo blizu da plan završimo i predstavimo ga narodu".

Na pitanje o personalnim rešenjima buduće vlade, Vučić je rekao da će o tome za vikend razgovarati, prvo sa svojim stranačkim prijateljima, a onda i sa svima ostalima.

Konkretno upitan da li će u novoj vladi biti Rasim Ljajić i Sulejman Ugljanin, Vučić je rekao da će Ljajić sigurno biti u vladi, a za Ugljanina je odgovorio: "Videćemo". Rasim Ljajić je potpredsednik i ministar trgovine i telekomunikacija u odlazećoj Vladi Srbije, dok je Sulejman Uglajnin ministar bez portfelja. "Koje su to sve kombinacije u mojoj glavi, to je mnogo manje bitno od plana vlada", kazao je Vučić i dodao da će o konkretnim rešenjima raspravljati i sa svojim stranačkim kolegama.

On je kao jedan od glavnih planova nove vlade najavio reforme u javnom sektoru i uporedio javni i privatni sektor s punijom i mršavom damom.

"Ili ko što je to Bibi (Benjamin) Netanjahu u Izraelu poredio: privatni sektor je onako jedna zgodna dama, a sa druge strane je jedna punija dama - javni sektor zajedno sa penzijama. Izvinite, ali moraćemo malo da držimo dijetu da bi se izjednačili sa ovom drugom damom koja je značajno ispred nas i mnogo više doprinosi napretku", rekao je Vučić.

"Ako se to nekome ne sviđa - još nisam ni izabran, nisam rodjen u fotelji, pa neka biraju drugoga", rekao je Vučić.

Sarajevo - prva stanica novog premijera

Vučić je najavio da će, ako bude izabran za premijera, jedna od negovih prvih poseta biti poseta Sarajevu. "Može da se dogodi, ukoliko predvodim sledeću Vladu Srbije, da jedna od prvih bude poseta Sarajevu", rekao je Vučić dodajući da je još potrebno da se dogovori tačan datum posete. On je rekao i da nadležni organi privode kraju poslove u vezi sa predmetima korupcije i kriminala, ali da će ta borba biti nastavljena, istom žestinom, jer je to borba za bolju ekonomiju i za stvaranje normalne Srbije. "Ta borba postaje normalna stvar", rekao je Vučić poručivši da će se ili sve zasnivati na zdravom biznisu, kao što je to biznis kompanije "Dr Oetker", ili tog biznisa neće ni biti, jer je kriminalan. "Naša je dužnost da judima obezbedimo prostor da normalno rade", poručio je Vučić.

Ne plašim se socijalnog bunta

Socijalnog bunta se ne plašim, dodao je, jer na vlasti nije da bi bio bogat već da nešto učini za Srbiju, mada "ako Srbija to ne bude razumela i ako kaže lakše nam je da živimo u laži i prevarama da trošimo ono što nikada nismo zaradili pa makar uništili buduće generacije i budućnost dece onda izaberite nekog drugog". "Veliki socijalni bunt - kloniću se i kraj priče - nisam sam se rodio u fotelji", poručio je Vučić. Naglasivši da privatni sektor izdržava javni sektor, te da se zato od privatnog sektora neće uzimati, Vučić je poručio i da nezadovoljni u javnom sektoru uvek mogu da se prebace u privatni. Kritikovao je ponašanje vlasti pre pet ili šest godina kao veoma neozbiljno i neodgovorno, jer je, tvrdi, trebalo da se uhvati u koštac sa krizom a rezovi bi tada bili skoro neprimetni, a ovako su Srbiju doterali skoro do situacije u kojoj se nalazi Grčka. "Neko drugi mora da ispravlja njihove brljotine, zapalo mi je da budem predsednik vlade, a neću da Srbija bude poznata po bankrotu i propasti i tome da nema ekonosmke budućnosti i zapošljavanje", rekao je Vučić i dodao da neće da pravi "potemkinova sela" povećavajući plate i penzije dok privatni sektor propada, a BDP pada iz godine u godinu. "Svako može da kaže šta hoće, evo dajte mi rešenje kome da uzmem, ali ne mogu da se složim sa tim da uzimam od privatnika, jer oni izdržavaju javni sektor", poručio je Vučić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Tadić saglasni za dobar tim

Izvor: RTV Pink, 09.Apr.2014

. . . Aleksandar Vučić kaže da je na sastanku sa NDS Borisa Tadića postignut značajan nivo saglasnosti i da razgovore o novoj vladi nastavljaju tokom vikenda.

Nastavak na RTV Pink...

Vučić: Plan i vizija najbolji recept za vladu

Izvor: Studio B, 09.Apr.2014

Taj plan će uskoro biti završen i predstavljen narodu, dok će se o imenima ministara razgovarati za vikend, rekao je Aleksandar Vučić. .."Najbolji recept za vladu jeste plan i vizija, a Srbija će prvi put imati kratkoročni, srednjoročni i dugoročni plan sa jasnim brojkama i bez besmislenih reči",...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.