Izvor: Danas, 18.Dec.2014, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradske vlasti štite naprednjačke kadrove

Niš - Većina odbornika Skupštine grada Niša kasno preksinoć odlučila je da ne prihvati preporuku Agencije za borbu protiv korupcije da zamenik predsednika Skupštine grada Nenad Stanković (SNS) bude razrešen sa te funkcije zbog sukoba interesa.

U polupraznoj skupštinskoj sali odbornici vladajućih stranaka (SNS-a i SPS-a), koje su podržali i odbornici "Niške priče", koju čine bivši >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << funkcioneri LDP-a, odlučili su da se ne postupa po preporuci Agencije. Za razrešenje Stankovića glasali su odbornici DS-a, SDS-a, kao i URS-a, koji je nedavno izašao iz lokalne vlasti, dok su uzdržani bili odbornici DSS-a i "Koalicije za Niš", koju je osnovala grupa bivših demokrata.

Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je Stankovićevo razrešenje sa funkcije zamenika predsednika Skupštine grada zbog toga što nije prijavio da je krajem 2012, kada je bio zamenik direktora gradske Direkcije za javni prevoz, preuzeo i funkciju zamenika predsednika SG, niti zatražio dozvolu da tu funkciju obavlja, čime je prekršio Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije. Agencija je nedavno odbila i Stankovićevu žalbu na takvu odluku. Stanković je pak juče kazao da je protiv odluke Agencije pokrenuo spor pred Upravnim sudom i dodao da mesto zamenika direktora Direkcije "nije funkcija već radno mesto", a da je Agenciji u zakonskom roku dostavio obaveštenje o funkcijama i poslovima koje obavlja.

Zaposlen i u Visokoj školi

Prema dostupnim podacima, Stanković je osim u Skupštini grada i Direkciji za gradski prevoz angažovan i u Visokoj školi strukovnih studija za menadžment u saobraćaju, gde je stručni saradnik, kao i u Svrljigu, gde je pomoćnik predsednika opštine. Njegovo ime nedavno se pominjalo u aferi navodnog „nameštanja“ tendera za gradski prevoz u Nišu, a građanski nadzornik Dragan Dobrašinović je protiv njega, kao i gradonačelnika Niša Zorana Perišića, podneo krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal zbog sumnje da su u tome učestvovali.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Stanković: Skupština grada je odbila preporuku Agencije bez rasprave

Izvor: Blic, 19.Dec.2014, 16:09

Zamenik predsednika Skupštine grada Niša Nenad Stanković rekao je da se lokalni parlament izjašnjavao o preporuci Agencije za borbu protiv korupcije i da je odbio njegovo razrešenje bez rasprave... - Agencija je izrekla meru javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa funkcije zamenika predsednika...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.