Gašić: DS hoće da sačuva privilegije

Izvor: RTS, 29.Jul.2015, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: DS hoće da sačuva privilegije

Održavanje pokrajinskih i lokalnih izbora svakako bi bilo u interesu građana Srbije, a protivljenje demokrata tim izborima je njihov pokušaj da još malo zadrže svoje privilegije i fotelje, kaže potpredsednik SNS-a Bratislav Gašić.
Bratislav Gašić je u intervjuu Tanjugu rekao da iako je DS na vlasti, ne zna kada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su poslednji put seli u te fotelje, došli na svoje radno mesto i uradili bilo šta korisno za građane.

Gašić, inače i ministar odbrane, kaže da nije na njemu da sa svoje pozicije odlučuje kad će lokalni i pokrajinski izbori biti održani, ali veruje da su relativno blizu i da je to veoma dobra vest za građane, pre svega Vojvodine.
Kritike DS-a, koja je na vlasti u Vojvodini, da bi decembarski izbori bili protivustavni, Gašić razume kao želju da još na kratko ostanu u "upravnim odborima i svojim foteljama", svesni da će ih građani, zbog nerada, kazniti na sledećim izborima.
"To je samo njihova borba za još jedan dan više na vlasti", navodi Gašić, uz opasku da se demokrate plaše volje građana.
Gašić veruje i da građani Srbije žele izbore na lokalu i u Pokrajini što pre, jer im je u prethodne tri i po godine postalo jasno ko radi u interesu građana, kao i što žele i da Pokrajina bude motor i zamajac Srbije u industriji i poljoprivredi.
"Vojvođani ne žele više neodgovornu vlast na pokrajinskom nivou, koja je unistila Razvojnu banku Vojvodine i sve što je dotakla, kojima je isključivi cilj da samo sede u foteljama i po upravnim odborima, i da letuju po Hrvatskoj, a ne da brinu o građanima", navodi Gašić.
Gašić ocenjuje da su odnosi u Nemanjinoj 11 i između koalicionih partnera SNS-a i SPS-a odlični, i da je pokretačka snaga Vlade Aleksandar Vučić - "jak lider i čovek sa vizijom".
Dodaje da ministri iz redova napednjaka nemaju ništa ni protiv rekonstrukcije i ponavlja da je premijer taj koji ocenjuje kako rade pojedina ministarstva.
Unutarstranački odnosi stabilni
Na pitanje kakvo je raspoloženje u stranci u trenutku kad se od Srbije traži da se što jasnije opredeli za evropske integracije i Zapad ili Rusiju, Gašić odgovara - stabilno i bez ikakvih podela i razmimoilaženja, uprkos želji mnogih da u najjačoj političkoj partiji u Srbiji bude drugačije.
"Nema podele u članstvu, iako bi mnogi želeli da je vide", kaže Gašić i dodaje da je Srbija jasno opredeljena za evropski put i da građani imaju čvrsto poverenje u Vučića i njegovu viziju.
Bratislav Gašić negira medijske spekulacije o različitoj politici premijera i predsednika države, nekadašnjeg lidera naprednjaka, Tomislava Nikolića.
"Predsednik ima svoju Ustavom propisanu ulogu, koja je različita od uloge premijera i samo nerazumevanje te činjenice kod nekoga može da izazove nedoumicu", navodi Gašić i dodaje da je Srbija čvrsto opredeljena za EU, ali i da Srbija ima prijatelje i sarađuje sa svima i na Istoku i na Zapadu.
Kad je reč o unutarstranačkim odnosima, Gašić kaže da se izbori za predsednike opštinskih i mesnih odbora odvijaju bez trzavica i problema.
Ističe da su smenjeni predsednici opština i funkcioneri iz redova naprednjaka koji nisu dobro radili.
"Onaj funkcioner koji nije ništa učinio za svoj narod, koji nije pokazao sposobnost i odgovornost i umeće da vodi lokalnu samoupravu, ne može da očekuje da tu ostane", ističe Gašić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gašić: DS hoće da sačuva privilegije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2015

Održavanje pokrajinskih i lokalnih izbora svakako bi bilo u interesu građana Srbije, a protivljenje demokrata tim izborima je njihov pokušaj da još malo zadrže svoje privilegije i fotelje, izjavio je danas potpredsednik SNS Bratislav Gašić..."Iako su na vlasti, oni ne znaju kada su poslednji put...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.