Đukanović: DS prisluškivala više od 20.000 ljudi

Izvor: B92, 09.Okt.2015, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: DS prisluškivala više od 20.000 ljudi

Poslanik SNS Vladimir Djukanović izjavio je da je za vreme vlasti DS "prisluškivano više od 20.000 ljudi".

Kako je rekao, zato je skandalozno pitanje Dragana Šutanovca kako je ministar policije Nebojša Stefanović imao priliku da čita "više kofera" transkripta tajnog, nezakonitog slušanja premijera Aleksandra Vučića.

"To je sraman pokušaj zamene teza. To je situacija kada lopova uhvatite >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da on više držite lopova", rekao je Đukanović Tanjugu.

Kako je rekao, "režim kojem su pripadali Šutanovac i Bojan Pajtić je prisluškivao više od 20.000 ljudi, a najviše su prisluškivali u periodu od 2008. do 2012. godine."

"Prisluškivali su koga su hteli", rekao je Đukanović uz napomenu da je i sam bio prisluškivan, jer ga je nekadašnja vlast označila kao ekstremistu.

Đukanović je rekao da DS, umesto da osudi takvo ponašanje, odgovornost prebacuje na Stefanovića.

"Oni koji su službe pretvorili u nešto slično Čaušeskovoj Sekuritatei, koji su prisluškivali koga su hteli, bez ikakvog osnova i naloga suda, oni sada nekome prigovaraju što je rekao da je video transkripte ranijih prisluškivanja. To je van svake pameti", poručio je Đukanović.

Koliko predstavnici bivše vlasti poštuju prava građana govori, kako je rekao, i podatak da je Pajtić, koji je lider DS i pokrajinski premijer, nekadašnjeg šefa BIA Sašu Vukadinovića postavio za savetnika za bezbednost u pokrajini.

Šutanovac je na konferenciji za novinare ranije danas rekao da se postavlja pitanje na koji način i pod kojim ovlašćenjem je Stefanović mogao da dođe do takvih podataka i da čita transkripte, jer nije ovlašćen za to.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đukanović: DS prisluškivao više od 20.000 ljudi

Izvor: RTS, 09.Okt.2015

Poslanik SNS-a Vladimir Đukanović izjavio da je za vreme vlasti DS-a prisluškivano više od 20.000 ljudi i skandaloznim ocenio pitanje Dragana Šutanovca iz te stranke na koji način je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović imao priliku da čita "više kofera" transkripta tajnog,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.