Dačić: Tadić ne shvata da nije više gazda u Srbiji

Izvor: Press, 13.Apr.2014, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Tadić ne shvata da nije više gazda u Srbiji

Navodeći da sa Vučićem nije razgovarao o konkretnim pozicijama u novoj vladi, Dačić je rekao da su spoljna politika i bezbednost oblasti koje ga interesuju i kojima se bavio u prethodnom periodu.

"Nismo razgovorali o konkretnim pozicijama, na stranačkim organima SNS je da donesu odluka sa kim će u vladu", rekao je Dačić Televiziji Pink.

"Ukoliko Vučić smatra da možemo nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da mu pomognemo... to ne radim zato što me zanimaju ministarska mesta, mnogo toga sam bio u karijeri, zanima me da li nešto mogu da uradim za Srbiju. Ako mogu da pomognem da se prilika za razvoj Srbije ne propusti, ja ću biti tu, a ako Vučić smatra da ne treba, ja ću biti u opoziciji, ali to ne znači da ću biti opozicija onome što radi Vučić ili Srbija", rekao je Dačić.

Lider socijalista je naveo da, i ako uđe u novu vladu, neće reći "to što se radi, to je Vučić predložio".

"Ili zajedno delimo odgovornost ili ne želim u tome da učestvujem. Naša stranka nije i neće biti prepreka reformama oko kojih postoje razgovori", naglasio je Dačić.

Dačić kaže i da se nije postavilo pitanje da bi SPS mogao da uđe u vladu bez PUPS i JS.

On je rekao da bi bilo uvreda za građane da se ponaša kao pojedini na političkoj sceni, odnosno da postavlja ultimatume i uslovljava.

Govoreći o stavu NDS i njenog predsednika Borisa Tadića da neće ući u vladu ako u njoj bude SPS, Dačić je rekao da nije na drugim strankama da određuju ko će biti u vladi i da Tadić ne shvata da "više nije gazda u Srbiji".

"Ne znam šta je pravi razlog tog odnosa NDS, mi smo bili korektni", rekao je Dačić, dodajući da je razlog toga možda i to što je SPS 2012. godine napravio koaliciju sa SNS, a ne sa Tadićem.

Na pitanje da li se SPS plaši onoga što može da kaže Darko Šarić, Dačić je ponovio da je i pre njegovog dolaska u Srbiju govorio da bi najviše voleo da on dođe da bi se "te priče završile".

"Mislim da je dobro što je došao. Mislim da i Bogoljubu Kariću treba omogućiti da dođe i brani se, i tako staviti tačku na te procese", rekao je Dacicć.

Govoreći o Slobodanu Raduloviću, bivšem direktoru "C marketa", Dačić je rekao da i taj proces treba ostaviti institucijama.

On se osvrnuo i na različito glasanje delegacije srpskog parlamenta u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, kada je usvojena rezolucija kojom je ruskoj delegaciji uskraćeno pravo glasa do kraja janura 2015. godine, i rekao da mu nije jasno zašto su predstavnici pojedinih stranaka tako glasali, dodajući da "neki očigledno žele da dokažu da su veći katolici od pape".

"Srbija treba da vodi spoljnu politiku u svom nacionalnom interesu, da nastavimo put ka EU, ali i da čuvamo prijateljstvo sa tradicionalnim saveznicima", rekao je Dačić.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Na Vučiću odluka o vladi

Izvor: RTS, 13.Apr.2014

SPS nije i neće biti prepreka reformama o kojima se razgovara, rekao je predsednik te stranke i premijer Ivica Dačić ukazujući da je odluka o tome kako će izgledati buduća vlada na lideru naprednjaka Aleksandru Vučiću...Navodeći da sa Vučićem nije razgovarao o konkretnim pozicijama u novoj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.