Oprema za razvojna savetovališta u Subotici, S. Mitrovici i Kruševcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2016, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprema za razvojna savetovališta u Subotici, S. Mitrovici i Kruševcu

Domovima zdravlja u Subotici, Sremskoj Mitrovici i Kruševcu, danas su uručeni didaktički materijali koji će u razvojnim savetovalištima koristiti psiholozi, pedagozi i defektolozi.

Donaciju je obezbedila kompanija Telekom Srbija, u okviru programa saradnje UNICEF-a i Ministarstva zdravlja posvećenog unapređenju razvoja u ranom detinjstvu.

Kako je navedeno u saopštenju, kompleti sadrže po 32 elementa, među kojima su i rolerkoster, set za sortiranje i prebrojavanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << setovi za imitaciju strukture, muzički instrumenti, zvečke, lopte, bockalice, perle i drugi didaktički materijali.

Didaktička oprema namenjena je pedijatrima, psiholozima, logopedima, defektolozima i drugim zdravstveni radnicima za proveravanje i stimulisanje određenih veština dečijeg razvoja.

Direktorka Doma zdravlja Subotica Mila Dujmić Bogdanović, istakla je da će donacija didaktičkog materijala omogućiti kvalitetniji rad sa decom i lakšu saradnju sa roditeljima.

"Razvojno savetovalište ima izuzetnu odgovornost u praćenju razvoja dece u najranijem detinjstvu i zato je veoma važan timski rad pedijatara, logopeda, psihologa, defektologa i socijalnog radnika", rekla je Dujmić Bogdanović.
Pogledaj vesti o: Subotica,   Kruševac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pomoć Telekoma Srbija za razvoj dece

Izvor: Mondo, 08.Apr.2016

Kompanija Telekom Srbija donirala je didaktičke materijale razvojnim savetovalištima Domova zdravlja u Subotici, Sremskoj Mitrovici i Kruševcu...Foto: Unicef/promo..U okviru programa saradnje UNICEF-a i Ministarstva zdravlja posvećenog unapređenju razvoja u ranom detinjstvu, kompanija Telekom Srbija...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.