08. april  2016. 13.30  | Izvor: Beta

Oprema za razvojna savetovališta u Subotici, S. Mitrovici i Kruševcu

BEOGRAD -

Domovima zdravlja u Subotici, Sremskoj Mitrovici i Kruševcu, danas su uručeni didaktički materijali koji će u razvojnim savetovalištima koristiti psiholozi, pedagozi i defektolozi.

Donaciju je obezbedila kompanija Telekom Srbija, u okviru programa saradnje UNICEF-a i Ministarstva zdravlja posvećenog unapređenju razvoja u ranom detinjstvu.

vrtici   martinov martin

Kako je navedeno u saopštenju, kompleti sadrže po 32 elementa, među kojima su i rolerkoster, set za sortiranje i prebrojavanje, setovi za imitaciju strukture, muzički instrumenti, zvečke, lopte, bockalice, perle i drugi didaktički materijali.

Didaktička oprema namenjena je pedijatrima, psiholozima, logopedima, defektolozima i drugim zdravstveni radnicima za proveravanje i stimulisanje određenih veština dečijeg razvoja.

Direktorka Doma zdravlja Subotica Mila Dujmić Bogdanović, istakla je da će donacija didaktičkog materijala omogućiti kvalitetniji rad sa decom i lakšu saradnju sa roditeljima.

"Razvojno savetovalište ima izuzetnu odgovornost u praćenju razvoja dece u najranijem detinjstvu i zato je veoma važan timski rad pedijatara, logopeda, psihologa, defektologa i socijalnog radnika", rekla je Dujmić Bogdanović.