Obeležavanje Dana oslobođenja Subotice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2016, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležavanje Dana oslobođenja Subotice

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević prisustvovao je obeležavanju 72-godišnjice oslobođenja tog grada u Drugom svetskom ratu.

On je prisustvovao svečanoj sednici Skupštine grada i polaganju venaca na Trgu žrtava fašizma i palim Crvenoarmejcima na Pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi u Subotici.

Ivanišević je poručio da se fašizam mora nazvati pravim imenom, da se ne sme negirati niti relativizovati.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
On je istakao da u istoriji Subotice postoji nekoliko važnih datuma, i da je, po njegovom mišljenju, današnji datum najvažniji jer je tada sloboda stigla za sve njene građane, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Na značaj antifašističke borbe i bogatu tradiciju i na sedam hiljada žrtava iz Subotice podsetili su i gradonačelnik Bogdan Laban i predsednik gradskog odbora SUBNOR-a, Maksim Bakrač.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ivanišević: Pristiže sve manje migranata, svi će biti zbrinuti

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Okt.2016

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević izjavio je danas u Subotici da sve manje migranata dolazi u Srbiju i da će između 6.300 i 6.400 imati, koliko ih je trenutno u Srbiji, imati "krov nad glavom"."..Svi migranti koji su se zadržali...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.