Izvor: Blic, 04.Apr.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubinko Drulović novi trener Banata

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Ljubinko Drulović postao je novi trener fudbalera Banata iz Zrenjanina, prenela je danas beogradska sportska štampa.

Drulović je u Banat došao posredstvom sportskog direktora kluba Branka Savića, sa kojim je nekada igrao u Partizanu.

"Zašto bih ga odbio, kada je to, iskren da budem, izazov za mene. Izazov koji, nadam se, u sebi nosi i opstanak u srpskoj fudbalskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << eliti. Pred Banatom je 10 mečeva, 10 finala", rekao je Drulović za "Sport".

Drulović, član reprezentacije Jugoslavije na Svetskom prvenstvu 1998. godine, na klupi Banata nasledio je Žarka Solda, koji je prošle nedelje podneo ostavku posle ubedljivog poraza od Bežanije od 2:6.

"O kvalitetu sastava Banata ne bih da pričam. Na umu mi je samo cilj, a on je poznat. Na meni je da ga sa kadrom koji mi je na raspolaganju i ostvarim. Dogovoreno je da se u Zrenjaninu zadržim do isteka prvenstva, a u zavisnosti od rezultata moguće je i da produžim boravak na klupi Banata", dodao je Drulović.

Banat je trenutno na osmom mestu na tabeli Meridijan Superlige Srbije sa 24 osvojena boda na 23 utakmice.

Oduvek sam znao da ću biti trener

Ljubinko Drulović izjavio je danas da je oduvek imao za cilj da posle igračke karijere postane trener.

"Još kada sam kao mali počeo da treniram fudbal, znao sam da ću jednog dana početi da se bavim trenerskim poslom. Zimus, kada sam bio u Beogradu, imao sam pregovore sa jednim našim klubom koji su na kraju propali. Kada me je pozvao bivši saigrač iz Partizana Branko Savić, odmah sam prihvatio da dođem u Banat", rekao je Drulović.

Reprezentacija

Drulović, koji je igrao za reprezentaciju na Mundijalu 1998. i EP 2000, naveo je da nije gledao mečeve ekipe Miroslava Đukića, ali da veruje da će Srbija vremenom igrati sve bolje.

"Nažalost, nisam stigao da odgledam utakmice sa Makedonijom i Ukrajinom, ali sam pratio šta se dešavalo preko novina. Đukić je, kao i ja, mlad trener i tek je počeo da stvara ekipu. Ima dosta igrača po inostranstvu, a okupljanja su retka i sve to mora da uklopi. Nije lako biti u njegovoj koži. Sigurno je da je meni lakše da radim u klubu, nego Đukiću u reprezentaciji. Uspeh tima koji vodi ne zavisi samo od njega, počevši od saveza, preko stručnog štaba, pa do same ekipe i toga kako su se igrači uklopili", zaključio je novi trener Banata.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljubinko Drulović na klupi Banata

Izvor: B92, 04.Apr.2008

..Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Ljubinko Drulović novi je trener fudbalera Banata iz Zrenjanina. Drulović je u Banat došao posredstvom sportskog direktora kluba Branka Savića, sa kojim je nekada igrao u Prtizanu..."Zašto bih ga odbio, kada je to, iskren da budem, izazov za mene. Izazov...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.