Još nemamo model za privatizaciju

Izvor: B92, 10.Jun.2013, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Još nemamo model za privatizaciju"

Državni sekretar za sport Predrag Peruničić izjavio je u Leskovcu da još uvek nije pronađen pravi model za privatizaciju sportskih klubova u Srbiji.

Peruničić je, takođe, podsetio da je ministarstvo uradilo istraživanje koje je pokazalo da čak 60 odsto ispitanika nije zainteresovano kako će se ta privatizacija izvršiti.

Ujedno, kako je naveo Peruničić, imovinski odnosi i ko gazduje klubovima i objektima takođe nisu jasni.

Nekada je postojala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SOFKA i znalo se ko su osnivači klubova i čije su prostorije. Danas imate više pravnih lica, udruženja građana, deoničarska društva i svi su oni na neki način vlasnici. Zato ministarstvo omladine i sporta ne može samo da reši taj problem, jer je potrebno uključiti i ministarstvo finansija, a potom i ministarstvo građevine i svi zajedno da rešimo taj problem. Eto u fudbalu imate mnogo toga što nije sport. Fudbalski stadioni su takođe problem, jer se ne zna čiji su tačno, lokalne zajednice, grada ili države“, rekao je Peruničić na sastanku sa predstavnicima lokalne samouprave u Leskovcu.

Peruničić je podsetio da će ministarstvo posebno pomagati školski sport, da će poboljšavati sportsku infrastrukturu i da će voditi računa o profesionalnom sportu.

Ne može kriza da bude opravdanje za loše rezultate. Moramo da budemo odgovorni i da prvo omogućimo da sva deca imaju uslove da se bave sportom i da se omasovi školski sport“, poručio je Peruničić.

Prema njegovim rečima novca za razvoj sporta ima malo, ali i naglasio da će ministarstvo uložiti maksimalan napor da se raspoloživa sredstva pametno podele.

Pre dolaska u Leskovac, Peruničić je posetio Vlasotince, i tamo takođe razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Peruničić: Još nema modela za privatizaciju klubova

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2013

Državni sekretar za sport Predrag Peruničić izjavio je danas da još nije pronađen pravi model za privatizaciju sportskih klubova u Srbiji i podsetio da je ministarstvo uradilo istraživanje koje je pokazalo da čak 60 odsto ispitanika nije zainteresovano kako će se ta privatizacija izvrsiti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.