Čović: Nećemo propasti bez Evrolige

Izvor: B92, 29.Apr.2014, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Nećemo propasti bez Evrolige

Prvi čovek Crvene zvezde Telekom Nebojša Čović rekao je da "crveno-beli" ne odustaju od igranja u Evroligi i dodao da će učiniti sve da se kvalifikuju.

On je istakao i da funkcionisanje kluba neće biti ugroženo ako ne budu igrali u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju

"Zvezda se nije oprostila od Evrolige, obezbedili smo kvalifikacije i obavili razgovore sa rukovodstvom Evrolige >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << . "

"Mogu da budem optimista kada je taj turnir u pitanju i zahvalan sam gradu Beogradu što je pokazao spremnost da ga organizuje. Ne isključujem mogućnost, mada to ne želim Ciboni, da Zvezda bude njena aleternativa u Evroligi, u svakom slučaju, istrajaćemo u borbi za mesto u Evroligi", rekao je Čović na konferenciji za medije u hali Pionir.

On je dodao da mu je žao što su oba srpska predstavnika ostali bez finala Jadranske lige i plasmana u Evroligu.

"Ne mislim da je hrvatska košarka propala što ove sezone nije imala predstavnika u Evroligi, ne verujem ni da će srpska da propadna ako do toga dođe, ali može da dođe do toga, ako ne budemo imali jasnu startegiju", rekao je on.

Čović je pojasnio situaciji oko mogućeg odustajanje Cibone od elitnog takmičenja.

"Kad ispadne predstavnik Jadranske lige, to ne znači da će automatski regionalna liga dobiti to mesto. Međutim na osnovu razgovora sa Đordijem Bartomeuom, stekao sam utisak da ljudi iz Evrolige vrlo poštuju naš rad i da će biti spremni da nas stimulišu. Ipak, očekujem da će Zagreb biti odgovoran, kao i hrvatska država prema Ciboni", rekao je Čović.

Prema njegovima rečima, posle poraza od Cibone nije bilo razmišljanja o promeni na klupi, jer klub nema nameru da menja zacrtani koncept rada.

"Ja razumem očekivanja, ali ne može ništa preko noći, svi smo očekivali da Zvezda i Partizan prođu u finale, ali moramo da idemo dalje, imamo posla koji nas čeka, u domaću Superligu ulazimo sa najvišim ambicijama", poručio je Čović.

On je priznao da je hendikep njegove ekipe u polufinalu to što najvatreniji navijači ne prate Jadransku ligu, ali je dodao da delimično razume njihov stav, jer su u prošlosti doživeli razočaranje.

Čović je negirao da su neuspesi beogradskih klubova posledica njegovog sukoba sa trenerom Partizana Duškom Vujoševićem i dodao da će klub insistirati na reorganizaciji Jadranske lige.

Na pitanje novinara da prokomentariše Vujoševićevu izjavu da je Grad Beograd izrazio spremnost da bude domaćin Fajnal-fora Evrolige u godini kada crno-beli neće učestovati, Čović je rekao:

"Zadovoljan sam razumevanjem nadležnih, trebalo je i prethodnih godina da se razmišlja o Fajnal-foru, ne znam zašto nije učinjeno ranije. Odnos grada i države prema klubovima zavisi od toga koliko imate kvalitetne i kompetentne uprave. Grad i republike su procenili da je Zvezda sada po broju bodova najbolje rangirani srpski klub u Evropi", rekao je Čović.
Pogledaj vesti o: Nebojša Čović,   Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čović: Nećemo propasti bez Evrolige

Izvor: B92, 29.Apr.2014

Prvi čovek Crvene zvezde Telekom Nebojša Čović rekao je da "crveno-beli" ne odustaju od igranja u Evroligi i dodao da će učiniti sve da se kvalifikuju...On je istakao i da funkcionisanje kluba neće biti ugroženo ako ne budu igrali u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju.."Zvezda se nije...

Nastavak na B92...

Čović: Kritikuju nas neostvareni ljudi, žao mi je i nas i Partizana (VIDEO)

Izvor: Sportal.rs, 29.Apr.2014

Predsednik Crvene zvezde Telekom Nebojša Čović kaže da ne želi više da tuguje posle poraza u polufinalu ABA lige, nego želi da se crveno-beli okrenu budućnosti i dodaje da čvrsto veruje da će klub kroz kvalifikacije izboriti takmičenje u Evroligi.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.