Restitucija u NS: Bivšim vlasnicima vraćeno 210 nekretnina

Izvor: 24sata, 15.Dec.2014, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Restitucija u NS: Bivšim vlasnicima vraćeno 210 nekretnina

Agencija za restituciju je bivšim vlasnicima i zakonskim naslednicima ove godine vratila 210 nekretnina u Novom Sadu, a uveliko se vraća i imovina po zahtevima koji su podneti ove godine.

Agencija za restituciju zadovoljna je brzinom rešavanja postupaka jer kako kažu rešeno je oko 30 posto slučajeva više nego prošle godine. Međutim, postoje Novosađani kao što je M.N. (52) koji je zahtev na povraćaj zemiljišta >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << podeno 2012., a još uvek čeka da mu se vrati zemljište na teritoriji Srema.

Njegov zahtev je u proceduru ušao prošle godine, a sada mu je rečeno da se još uvek obrađuju slučajevi iz 2012. godine.

- Članovi porodice i ja čekamo povraćaj zemljišta koje nam je oduzeto nakon Drugog svetskog rata. Pokušao sam da urgiram da slučaj bude brže rešen,

s obzirom na to da mi je prekopotreban taj novac - restitucija bi mi rešila

sve novčane probleme. Zemlja mi ne treba, treba mi samo novac, koji će

članovi familije i moja porodica podeliti na jednake delove - kaže ovaj Novosađanin.

Iz Agencije tvrde da su u pitanju zakonske prepreke, koje će uskoro biti rešene izmenama Zakona o restituciji.

U postupku restitucije učestvuje više od 150.000 građana, a preko 12.000 prvostepenih odluka doneto je ove godine. Što se konfesionalne restitucije

350 sujekata je dobilo nazad oduzetu imovinu.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.