Izvor: Blic, 22.Jun.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija i RS zabrinute za proširenje EU

Slovenački premijer Janez Janša sastao se sa premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom, koji je Ljubljanu posetio povodom polaganja kamena temeljca pastoralnog i kulturnog centra tamošnje pravoslavne crkve.

Kako je saopšteno iz kabineta slovenačkog premijera, Janša i Dodik su razmenili mišljenja o situaciji na zapadnom Balkanu i složili se da su sve države u regionu učinile značajan napredak ka Evropskoj uniji tokom slovenačkog predsedavanja Unijom, koje se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << završava za nedelju dana, prenela je STA.

Učesnici razgovora su takođe izrazili želju da negativan ishod referenduma u Irskoj, na kome je odbačen Lisabonski ugovor, ne uspori proces pregovora država zapadnog Balkana sa EU, saopšteno je iz Janšinog kabineta.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Janša položio kamen temeljac za centar SPC u Ljubljani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2008

LJUBLJANA - Slovenački premijer Janez Janša danas je na svečanosti polaganja kamena temeljca kulturno-pastoralnog centra Srpske pravoslavne opštine u Ljubljani, rekao da je reč o važnom događaju ne samo za srpsku zajednicu već i za celu Sloveniju...Svečanosti pred pravoslavnom crkvom Ćirila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.