PROMENIO ISHRANU I POBEDIO NEIZLEČIVU BOLEST “Za sve postoji lekovita travka”

Izvor: Blic, 19.Jan.2017, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROMENIO ISHRANU I POBEDIO NEIZLEČIVU BOLEST “Za sve postoji lekovita travka”

Slobodan Brkić (37) iz Rogatice tvrdi da je uz pomoć sirove hrane uspeo da pobedi Kronovu bolest, koja je prema zvaničnoj medicini neizlečiva.

Ova bolest, koja napada celi digestivni trakt, dijagnostikovana mu je u maju 2015. godine i od tada počinje njegova borba za život. Uzročnik bolesti je još nepoznat, a zbog stalnog iscrpljivanja organizma i pada imuniteta ishod može biti koban.

- Prvi osećaj kada saznate da bolujete od teške bolesti se može opisati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao strah i nemoć. Panika kasnije obuzima i celu porodicu, čiji se životi iz korena menjaju - kaže Brkić.

Dodaje da je Kronova bolest na tankom crevu uzela ozbiljnog maha, sa pretnjom širenja na ostale delove probavnog trakta. Ta loša vest bila je znak da se mora uhvatiti u koštac sa bolešću. Uz uzimanje lekova, predložena mu je biološka terapija, za koju je trebalo da izdvoji 20.000 maraka, ali bez garancije za konačno izlečenje. Međutim, Brkić je nastavio borbu za svoje zdravlje i na drugim poljima.

- Za početak sam odbio biološku terapiju, zbog neizvesnog ishoda i zbog toga što ni u snu nisam mogao prikupiti toliko novca. Okrenuo sam se narodnoj medicini i travarima. Odrekao sam se većine propisanih lekova i uz neke čajeve i druge preparate od trava izmenio način ishrane. Pre svega, odrekao sam se kuvanog, prženog i sušenog mesa, prezačinjene i ljute hrane i svega što je masno i termički obrađeno - priča Brkić, piše Glas Srpske.

Vremenom je napustio i svu drugu hranu životinjskog porekla i prešao na sirovo voće, povrće i žitarice.

- Najviše sam konzumirao žitarice, povrće, voće, orašaste plodove i bundeve, uz jaku veru u Boga i samog sebe da sam na dobrom putu za konačno ozdravljenje - rekao je Brkić.

Uz takvu ishranu i ubeđenje da nije sve izgubljeno, dodaje on, bio je problem kako zaustaviti mršavljenje, jer je sa 80 kilograma došao na 58. Da ovaj problem reši, pomogao mu je Slavko Crnić iz Instituta za prirodnu medicinu u Banjaluci i njegov antiparazitski program koji zagovara isključivo sirovu biljnu hranu.

- Posle dve godine lečenja ovom hranom osećam se potpuno zdravo i nadam se da je za mene Kronova bolest samo ružna prošlost i da sam je za sva vremena pobedio - kazao je Brkić.

Dodaje da je zahvaljujući ovoj ishrani pun energije i da je sa 58 kilograma opet nagurao na blizu 80, uz svakodnevne, pa čak i  fizički teške poslove.

- Ja sam primer da nema neizlečive bolesti i da svaka bolest ima svoju lekovitu travku. Samo treba biti uporan i naći je - kazuje Brkić.

Jelovnik

Za one koji žele da slede primjer Slobodana Brkića i da žive mnogo zdravije ovaj hrabri čovek otkriva svoj dnevni jelovnik.

Za doručak jede klice od pšenice, zobi, ječma, raži i drugih žitarica, malo voća, cimeta, kima ili šta već ima u tom trenutku.

Ručak čine što raznovrsnije salate sa semenkama, kimom i orašastim plodovima, uz hladno ceđeno ulje, a za večeru neka voćka, bilo koja sezonska. I tako iz dana u dan.

Etno-kutak

Slobodan je u periodu lečenja u zavičajnoj Ziličini, četiri kilometra udaljenoj od Rogatice, počeo sa realizacijom opštinskog projekta razvoja seoskog turizma. Podigao je objekat u etno-stilu sa restoranom i konačištem, u koji sve češće dolaze putnici namernici željni odmora i rekreacije, uz planinarenje, šetnju kroz netaknutu prirodu, lov u okolnim šumama i ribolov na reci Rakitnici.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.