Na koji način da upotrebite koru od jabuke

Izvor: BanjalukaLive.com, 21.Okt.2014, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na koji način da upotrebite koru od jabuke

U kori od jabukle krije se mnogo hranljivih materija, pa se preporučuje da se ne baca već pojede. Međutim, ukoliko baš ne volite ovaj dio sočnog voća, ili pripremate kolače pa vam je kora samo višak, evo kako je možete upotrijebiti. NAPRAVITE ŽELE Jabuke su pune anitoksidanata, posebno u kori. Ustvari, gotovo pola vitamina C jedne jabuke se nalazi u njenoj kori. Svoju dozu antioksidanata možete dobiti za doručak sa želeom napravljenim od kora ili čak čipsom od kora. Sve što treba >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << da uradite je da komadiće kore jabuke poprskate s malo vode, šećera i cimeta. Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni zagrijanoj na 150°C dok ne postanu hrskave (povremeno ih okrenite). SKUVAJTE ČAJ Tako ćete najbolje izvući mnogo antioksidanata iz kora jabuke, a bez šećera. Treba vam šaka kora od jabuka, 3 do 4 šolje vode, pola kašičice cimeta, 1 kašika meda i 1 kašika limunovog soka. U posudu stavite sve sastojke osim meda i kuvajte 15-tak minuta. Procijedite, dodajte med i imate savršeno zdrav napitak, prenosi "Men's Health". OSVJEŽITE VAZDUH Jabuke i cimet su mnogim ljudima najdraži mirisi domaćinstva. Kuvajte kore od jabuka, cimet, đumbir i limun. Ostavite da isparava dok se miris širi kućom. (BLLIVE)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.