Pupovac: Srbi opet bitni

Izvor: S media, 05.Dec.2010, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac: Srbi opet bitni

Predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac izjavio je da Srbi ponovo imaju politički uticaj u Hrvatskoj i da je uspeh to što se promenila opšta slika Srba u Hrvatskoj u prosečnoj svesti hrvatske javnosti.

On je za "Politiku" za nedavnu prvu službenu posetu predsednika Srbije Borisa Tadića Hrvatskoj i susretu sa predsednikom Ivom Josipovićem, rekao da su "prvi put sve stvari ili gotovo sve u hrvatsko-srpskim odnosima bile na stolu".

Pupovac je naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da su to povratak izbeglica, granice, borba protiv organizovanog kriminala, saradnja u privredi i niz drugih pitanja.

[tbleft=Poseta Tadića važna za oba naroda!

]

"Različita su gledanja oko raznih pitanja, ali kao što je predsednik Tadić rekao u više navrata da čeka momenat kada će Hrvati i Srbi početi pisati zajednički udžbenik istorije, tako mi se čini da su od Vukovara i sada Zagreba, s politikom Josipovića, Tadića i Kosorove, oni počeli pisati taj novi udžbenik. Bez obzira na to što to nije i formalno udžbenik, ali to jesu nove stranice hrvatsko-srpskih odnosa i hrvatsko-srpske istorije u kojima s posetama postaje sve više simpatija, a sve manje animoziteta", rekao je Pupovac.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Srbi imaju uticaj u Hrvatskoj"

Izvor: B92, 05.Dec.2010

Beograd -- Predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac izjavio je da Srbi ponovo imaju politički uticaj u Hrvatskoj, piše Politika... Pupovac smatra da je uspeh to što se promenila opšta slika Srba u Hrvatskoj u prosečnoj svesti hrvatske javnosti...On je za nedavnu prvu službenu posetu predsednika...

Nastavak na B92...

Pupovac: Srbi ponovo imaju politički uticaj u Hrvatskoj

Izvor: Glas javnosti, 06.Dec.2010, 07:11

BEOGRAD - Predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac izjavio je da Srbi ponovo imaju politički uticaj u Hrvatskoj i da je uspeh to što se promenila opšta slika Srba u Hrvatskoj u prosečnoj svesti hrvatske javnosti...On je za Politiku za nedavnu prvu službenu posetu predsednika Srbije Borisa...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.