Prvi rezultati izbora u Crnoj Gori: Milo vodi?

Izvor: Vesti-online.com, 16.Okt.2016, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi rezultati izbora u Crnoj Gori: Milo vodi?

Iz Centra za monitoring i istraživanje (CEMI) je saopšteno da je na osnovu 43,4 odsto obrađenog uzorka DPS osvojio 40,8 odsto glasova.

Demokratski front (DF), prema do sada obrađenim podacima, ima 21,2% a Velika koalicija Ključ 10,8 odsto glasova.

Demokrate Alekse Bečića 9,3 odsto, dok je SDP osvojio 4,5 odsto glasova. Bošnjačka stranka osvojila je 3,3 odsto, dok je Socijaldemokratama Ivana Brajovića pripalo 2,9 odsto glasova. Pozitivna je osvojila 1,3 odsto
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Ovi izbori bili su deseti od uvođenja višepartijskog sistema u Crnoj Gori, a četvrti nakon obnove nezavisnosti, učestvovalo je 17 izbornih lista.

Na današnjim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori glasalo je 73,2 odsto upisanih birača, saopštio je  Centar za demokratsku tranziciju, čiji su posmatrači pratili izborni dan. Na osnovu tog podatka, opšti cenzus za poslanički mandat, kako je navedeno, je 11.427 glasova.

Ovakva izlaznost, prema objašnjenju, nije dobra za manje partije, jer se povećava cenzus i za njih i samim tim manja je šansa da udju u parlament, ili da dobiju više mesta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi rezultati izbora u Crnoj Gori, Đukanović vodi

Izvor: Radio 021, 16.Okt.2016

Centar za monitoring i istraživanje (CEMI) saopštio je večeras da je na osnovu 64,7 odsto obrađenog uzorka Demokratska partija socijalista (DPS) osvojila 40,9 odsto glasova...Demokratski front (DF) ima 20,6 odsto a Velika koalicija Ključ 10,7 odsto glasova...Demokrate Alekse Bečića imaju 9,7 odsto,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.