Makedonija, crni flor za zapadne ambasadore

Izvor: RTS, 19.Dec.2016, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija, crni flor za zapadne ambasadore

Na društvenim mrežama u Makedoniji pojavile su se fotografije ambasadora zapadnih država sa crnim florom. Slike su se pojavile svega dva dana nakon što je Nikola Gruevski rekao da se "neki strani ambasadori previše mešaju u unutrašnje stvari Makedonije".
Na fotografijama su ambasador SAD Džes Bejli, ambasador EU Samuel Žbogar, ambasador >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Francuske i njegova prethodnica, Kristijan Timonije i Lorens Oer, te ambasadori Holandije, Italije, Britanije i Nemačke.

Fotografije su se pojavile na društvenim mrežama, ali njihov autor nije poznat.
Lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski rekao je pre dva dana da se "pojedini zapadni ambasadori mešaju u unutrašnja pitanja Makedonije".
"Ambasadori koji se mešaju, te stvari moraju da prestanu da rade, VMRO-DPMNE neće učestvovati na sastancima i u pregovorima kojima prisustvuju strani predstavnici. O tome će odlučivati izabrani predstavnici naroda", rekao je Gruevski pristalicama ispred sedišta izborne komisije.
Ni nedelju dana po okončanju glasanja nije sasvim jasno ko je pobednik vanrednih parlamentarnih izbora u Makedoniji. Prema preliminarnim rezultatima, VMRO-DPMNE ima dva poslanika više od rivalskog SDSM-a, ali bi se taj rezultat mogao promeniti ukoliko upravni sud usliši žalbe opozicije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Makedonija: Crni flor za zapadne ambasadore

Izvor: Mondo, 19.Dec.2016

Na društvenim mrežama u Makedoniji pojavile su se fotografije ambasadora zapadnih država sa crnim florom, objavili su danas makedonski portali...Foto: MONDO..Slike se se pojavile svega dva dana nakon što je Nikola Gruevski rekao da se "neki strani ambasadori previše mešaju u unutrašnje stvari...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.