Vlada kasni u procesu privatizacije medija

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 23.Jul.2015, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada kasni u procesu privatizacije medija

BEOGRAD – Sindikat novinara Srbije i Profesionalno udruženje novinara Srbije zatražili su od Vlade da usvoji odluku o načinu i postupku podele besplatnih akcija radnicima medija koji su u procesu privatizacije

Vlada Srbije još nije donela odluku o načinu i postupku podele besplatnih akcija radnicima medija koji su u procesu privatizacije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Odluka je trebalo da bude doneta i obelodanjena pre 1. jula, ali do danas nije usvojena. To direktno ugrožava opstanak medija za koje nije objavljen javni poziv za privatizaciju i za koje je bio predvidjen model podele besplatnih akcija„, navodi se u saopštenju. Sindikat i udruženje su ocenili da je taj slučaj pokazao nesposobnost i neažurnost čelnika Ministarstva kulture i informisanja.

Medijski radnici se sa pravom pitaju da li je želja Ministarstva kulture i informisanja privatizacija ili gašenje velikog broja lokalnih i regionalnih medija?„, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Beta

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Vlada usvojila Pravilnik o podeli besplatnih akcija medijskim radnicima

Izvor: Blic, 23.Jul.2015

Vlada Srbije na današnjoj sednici usvojila je Pravilnik o načinu i postupku podele besplatnih akcija radnicima medija koji su u procesu privatizacije, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu kulture i informisanja...Po donetom Pravilniku pravo na upis akcija imaju svi zaposleni čiji se mediji ne pronađu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.