Pivo je najzdravije alkoholno piće

Izvor: S media, 21.Jun.2010, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pivo je najzdravije alkoholno piće

Ukoliko se pije u umerenim količinama, pivo je najzdravije alkoholno piće, navodi se u izveštaju udruženja ljubitelja piva "Bir Akademi", koja pomaže ljudima da uživaju u pivu.

Pivo je bogato vitaminima, mineralima i antioksidantima, sadrži značajan procenat rastvorljivih vlakana, i ima relativno nisku kaloričnu vrednost u odnosu na druga alkoholna pića.

"Pivo sadrži vitamine koji vam pomaže da zadržite uravnoteženu zdravu ishranu, minerale >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << poput silicija koji mogu smanjiti rizik od osteoporoze, i lako apsorbira antioksidanse", rekao je PR "Bir Akademija".

Sprovedeno istraživanje pokazalo je da 68 posto Britanaca smatra da je pivo njihovo nacionalno piće, 10 posto reklo je da pivo sadrži masnoću, dok 13 posto misli kako se ovo alkoholno piće sastoji od hemikalija, a ne od sladi ječma i hmelja, prenosi "Deili Meil".

Izvor: sarajevo-x.com

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Sve dobre strane piva

Izvor: B92, 22.Jun.2010, 14:05

Dobrobiti umerenog konzumiranja piva nisu sasvim poznate svima. Pivo je bogat izvor vitamina, minerala, vlakana i antioksidanata i ima manju kalorijsku vrednost od ostalih alkoholnih napitaka. Pivska akademija (The Beer Academy) je sprovela istraživanje sa ciljem da približi ljudima uživanje u pivu,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.