B92 Info od danas i u Austriji

Izvor: B92, 08.Sep.2010, 01:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B92 Info od danas i u Austriji

Beograd -- B92 Info kanal od danas se može videti u kablovskom sistemu u Austriji. To je prvi put da se naš info kanal vidi u nekoj zemlji nemačkog govornog područja.

Širenje programa B92 Info kanala značajno je, jer u Austriji živi oko 200 000 ljudi poreklom iz Srbije.

Dijsapora naš program može gledati preko Telekoma Austrija, koji ima najsavremeniju digitalnu kablovsku TV mrežu, zasnovanu na IP tehnologiji i dostupan je širom Austrije.

Trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima više od 125 000 korisnika, i druga je po veličini kablovska mreža u toj zemlji.

Novi član Upravnog odbora A1 Telekoma Austrija i glavni komercijalni direktor Aleksander Šperl, ambasador Srbije u Austriji Milovan Božinović i generalni direktor i glavni i odgovorni urednik B92 Veran Matić pokrenuli su prenos novog kanala tokom ceremonije "otvaranja" u Beču.

"Srpski emigranti predstavljaju drugu po veličini emigrantsku grupu u Austriji nakon nemačke zajednice koja broji 200.000 članova. Njima treba ponuditi srpske kanale. Naše prisustvo u Srbiji – Grupacija Telekom Austrija ima svoju mobilnu podružnicu Vip u toj zemlji – predstavlja još jedan razlog da u svoju ponudu kanala uvrstimo i B92 Info, koji ima brojnu i vernu publiku," rekao je Aleksander Šperl, izvršni direktor za komercijalne poslove A1 Telekom Austrija.

Ambasador Srbije Milovan Božinović kaže da ga raduje pokretanje signala B92 Info kanala.

"Radostan sam što je A1 Telekom Austrija poslao veoma pozitivan signal lokalnoj srpskoj zajednici pokretanjem ovog kanala pred održavanje prijema Beograd-Beč/Beč-Beograd. Sjajno je što kompanija tako ozbiljno shvata svoju posvećenost međuetničkom razumevanju", rekao je on.

"Uključenje B92 Info u osnovni paket uneće deo domaće atmosfere u dnevne sobe srpske zajednice u Beču. Kada živite daleko od svoje domovine, veoma je značajno biti obavešten o događajima u noj. Zahvaljujući svom ozbiljnom i nezavisnom izveštavanju, B92 Info predstavlja pravi kanal za to", izjavio je generalni direktor i glavni i odgovorni urednik B92 Veran Matić.

Današnji dan je izabran za lansiranje B92 Info kanala u Austriji zbog obnavljanja saradnje Beograda i Beča, gde će se, tim povodom, u večernjim satima u obe gradske većnice, održavati specijalni programi.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.