Vučić razgovarao sa Berdom, potpisan sporazum o zaštiti investicija

Izvor: BKTV News, 01.Sep.2014, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić razgovarao sa Berdom, potpisan sporazum o zaštiti investicija

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa kanadskim šefom diplomatije Džonom Berdom koji boravi u poseti Beogradu.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i Berd potpisali su potom, u prisustvu premijera Aleksandra Vučića, Sporazum o podsticaju i zaštiti investicija dve zemlje.
Ljajić je istakao da sporazum predstavlja nastavak odlične privredne saradnje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Srbije i Kanade i novi korak u kreiranju potpunog pravnog ambijenta za unapređenje ekonomskih poslova dveju zemalja.
Sporazum šalje jesnu poruku kanadskim investitorima da Srbija poštuje sve međunarodne pravne standarde u oblasti prava ulagača i da je bezbedna za sve strane investicije.
Ministar je naveo da u Srbiji posluje 50 kanadskih firmi, od kojih 13 rade geološka istraživanja.
„Od ukupno 126 licenci koje je Srbija izdala za različite vrste istraživanja 80 odsto su dobile kanadske kompanije. One su do sada uložile 125 miliona dolara u istraživanja i očekujemo da se to poveća u narednom periodu“.
Ljajić je podsetio da je pre dve godine potpisan i sporazum o strateškoj ekonomskoj saradnji, koji definiše sve oblasti saradnje izumeđu dve zemlje, to su pre svega energetika, rudarstvo, industrija, infrastruktura i poljoprivredno prehrambeni sektor.
On je dodao da je od 1. januara na snagu stupio Sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja između Srbije i Kanade i najavio da će od 1. decembra stupiti na snagu i Sporazum o socijalnoj sigurnosti, što je važno kako za našu dijsaporu u toj zemlji, tako i za sve buduće kanadske kompanije.
Berd je ocenio da potpisani sporazum predstavlja snaznu poruku poslovnoj zajednici u Kanadi da se više angažuje u Srbiji, što će značiti nove firme, otvaranje novih radnih mesta, ekonomski rast i razvoj.
On je dodao da dve zemlje imaju dobre ekonomske odnose sa Srbijom i kada je reč o rudarstvu, farmaceutskoj industriji i poljoprivredi.
Izvor: tanjug.rs
The post Vučić razgovarao sa Berdom, potpisan sporazum o zaštiti investicija appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Odnosi dve zemlje dobri

Izvor: Akter, 01.Sep.2014

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Kanade Džonom Berdom..Tokom susreta istakao je da dve zemlje imaju izuzetno dobre odnose, ali da je neophodno unapređivanje dalje saradnje, posebno na polju ekonomije...Premijer je podsetio na značaj Sporazuma...

Nastavak na Akter...

Srbija sigurno mesto za ulaganje

Izvor: RTS, 01.Sep.2014

Srbija je sigurno mesto za ulaganje, postaje najznačajnija investiciona destinacija u ovom delu Evrope, rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, nakon što je sa šefom diplomatije Kanade Džonom Berdom potpisao sporazum o podsticanju i zaštiti investicija između dve zemlje...Srbija...

Nastavak na RTS...

Dobri odnosi Srbije i Kanade

Izvor: Beta, 01.Sep.2014

BEOGRAD, 1. septembra 2014. (Beta) - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Kanade Džon Berd ocenili su u ponedeljak da su odnosi dve države dobri, ali da je potrebno dalje unapredjenje, posebno u oblasti ekonomije...Kako se navodi u saopštenju vlade, Vučić je podsetio...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.