Ljajić: Mere nepopularne, ali nužne

Izvor: B92, 20.Sep.2014, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Mere nepopularne, ali nužne

SDP Srbije podržava mere vlade na finansijskoj konsolidaciji koje su politički nepopularne, ali ekonomski nužne, izjavio je predsednik te partije Rasim Ljajić.

On je istakao da je važno da su te mere socijalno balansirane i da zaštite one sa najnižim primanjima.

"Mogli smo te mere i da odložimo, ali bi to povećalo cenu budućih mera, koju i sada plaćamo, jer 15 godina govorimo o reformama, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a nikad ih nismo doveli do kraja", rekao je Ljajić na konferenciji za novinare.

On je istakao da status kvo ne ide u prilog povećanju privrednih aktivnosti, i dodao da bi nesprovodjenje mera povećalo kurs dinara, kao i cene.

"Ljudi bi imali više para, ali bi kupovna moć bila manja", ocenio je Ljajić, koji je potpredsednik Vlade i ministar trgovine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić:Podrška merama štednje, u dalje reforme

Izvor: Mondo, 20.Sep.2014

Predsednik SDPS i ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je danas da njegova stranka podržava mere Vlade Srbije usmerene na finansijsku konsolidaciju iako su one nepopularne...Foto: Emil Vaš, Beta Rasim Ljajić..Te mere, koje je najavio premijer Aleksandar Vučić, Ljajić je na konferenciji za novinare...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.