Ljajić: Firme koje su deo Agrokora stabilno posluju u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Maj.2017, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Firme koje su deo Agrokora stabilno posluju u Srbiji

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da su firme u sastavu hrvatskog koncerna "Agrokor" koje posluju u Srbiji i dalje stabilne i ispunjavaju obaveze prema malim dobavljačima.

"Poslovanje u Srbiji je stabilno, ali to nije razlog da ne vršimo dalji nadzor, u cilju da se zaštite prava zaposlenih i interesa dobavljača", rekao je Ljajić za Radio-televiziju Srbije (RTS).
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
On je rekao da je prošle nedelje na sastanku sa poverenikom hrvatske Vlade u 'Agrokoru' konstatovano da su firme koje posluju u Srbiji i dalje stabilne i ispunjavaju obaveze prema malim dobavljačima, a napravljen je dogovor sa šest najvećih dostavljača oko redovne isporuke robe.

Upitan o tome da li će turistima iz Srbije zbog terorističkih napada biti izdata preporuka da ne posećuju neke destinacije, Ljajić je rekao da ministarstvo svake godine daje obaveštenja, ali da je odluka o putovanjima na samim građanima.

"Svakako ne preporučujemo da se putuje u zemlje koje su potencijalno ugrožene budućim terorističkim napadima", rekao je Ljajić i dodao da zbog nepredvljidivosti terorističkih napada ne mogu da daju jača upozorenja.

On je rekao da Srbija ove godine očekuje više od tri miliona turista, od kojih 1,4 miliona stranih turista, kao i devizni priliv od 1,3 milijarde evra.

"Očekujemo veći devizni priliv. Mi smo na današnjdan već podelili 43.000 vaučera za letovanje u Srbiji. Za celu prošlu godinu bilo je podeljeno 46.000 vaučera. Pre početka zvanične letnje turističke sezone mi smo podelili isto onoliko vaučera koliko i za celu prošlu sezonu i ove godine ćemo najverovatnije podeliti više od 70.000 vaučera", rekao je Ljajić.

Upitan o rekonstrukciji Vlade Srbije i izboru novog premijera, nakon što aktuelni Aleksandar Vučić preuzme funkciju predsednika Srbije, Ljajić je rekao da veruje da će nova Vlada ispuniti ono što je zacrtano, odnosno približavanje države Evropskoj uniji i rešavanje ekonomskih problema.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.