Toplica poplavila prokupačko naselje Draganja, gradsko groblje i terene

Izvor: Blic, 19.Apr.2014, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toplica poplavila prokupačko naselje Draganja, gradsko groblje i terene

Poplavni talas reke Toplice večeras je stigao do Prokuplja u kome je ugrozio naselje Draganja gde je pod vodom desetak kuća, poplavljeno gradsko groblje, teniski tereni i bazen u ovom mestu.

Prema rečima načelnika Sektora za vanredne situacije u Prokuplju Srđana Mitrovića, situacija je veoma teška, jer voda i dalje nadolazi i sve više ugrožava vitalne objekte i kuće u priobalnom delu grada.

"Naše ekipe su spremne da evakuišu sve ugrožene stanovnike", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je večeras Mitrović za agenciju Beta i dodao da im je u ovako teškoj situaciji neophodna pomoć republičkih organa.

Takođe je dodao da nemaju ni dovoljno mehanizacije za podizanje odbrambenih bedema kao ni dovoljan broj cisterni, kako bi grad koji je čitavog dana bez vode snabdeli pijaćom vodom.

Prokupčani ne pamte da je nekad Toplica poplavila polovinu gradskog novog groblja i da je visina vode koja još uvek nadolazi, prekrila neke od spomen ploča.

Zbog izuzetno teške situacije večeras će zasedati Opštinski štab za vanredne situacije, a u Prokuplje su stigli i predstavnici Republičkog Sektora za delovanje u vanrednim situacijama.

Poplavljena je i crpna stanica u Draganji koja je i najugroženiji deo grada, a Prokupčani koji se iz bunara snabdevaju vodom moraće da koriste cisterne sve dok se situacija ne normalizuje.

Toplica se izlila iz korita i poplavila trošne kuće u romskom naselju Čerkez Mahala odakle su neke porodice morale da se evakuišu.

Pročitajte još OSLOBOĐENI Učenici zarobljeni u odronu bezbedno stigli kući, Ibar i Morava nastavljaju da rastu Vanredno stanje u Lučanima zbog poplava, Glamočić obilazi ugrožena sela Marić: Najugroženiji Prokuplje, Zaječar i Žitorađa

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.