PACIJENT NAPAO NAČELNIKA ORTOPEDIJE U PROKUPLJU: Doktor pozvao policiju, umešao se i sin nasilnika!

Izvor: Telegraf.rs, 27.Maj.2016, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PACIJENT NAPAO NAČELNIKA ORTOPEDIJE U PROKUPLJU: Doktor pozvao policiju, umešao se i sin nasilnika!

Ivan Đorđević ortoped specijalista Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić“ napadnut je na radnom mestu od strane pacijenta D M. (60) iz sela Pejkovac kod Žitorađe i njegovog sina, a u ovom slučaju intervenisala je i policija.

Ovo je drugi napad za par dana na specijaliste u prokupačkoj bolnici!

- Te večeri oko 20, 45 dobio sam poziv sa hirurgije, kao načelnik ortopedije, jer se pripravni lekar nije javljao i otišao sam u bolnicu. Po dolasku u ambulantu lice je imalo povređenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << desnu ruku i već mu je privremeno mobilisana. Predložio sam da ostane na odeljenje. Na to je reagovalo lice koje je bilo sa njim i odbio hospitalizaciju i tražio uput za Niš, jer navodno kod nas ne radi rendgen. Pošto je odbio da potpiše u protokolu da odbija lečenje, zamolio sam ga da izađe, kako bih pregledao povređenog - priča dr Đorđević.

Tada je dok je pokušavao da ga pregleda, povređeni rukama u grudi odgurnuo Đorđevića i oborio ga na pod. On je ustao i započeo verbalnu svađu sa pacijentom. Napravila se gužva, a dr Đorđević je pozvao policiju.

Foto: Telegraf

- Rodbina je pokušala da ode, ali kada su videli policiju, vratili su se i sve se smirilo tek intervencijom policajaca koji su izaši jna teren. Za mene je ova situacija bila vrlo stresna, a u vređanju se p0sebno istakla mlađa ženska osoba koja je takođe bila u pacijentovoj pratnji. Najgore od svega je to što nisu hteli da me saslušaju – kaže dr Đorđević.

On dodaje da mu se za sedam godina rada na ovom mestu ništa slično nije desilo i da je do sada uvek uspevao da objasni pacijentima i rodbini situaciju.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

- Ne možemo da bez valjanog razloga šaljemo pacijente u Niš. Ovaj nije bio životno ugrožen i sigurno bi se sanirala njegova povreda, ali uopšte nisu želeli da sarađuju- kaže dr Đorđević.

U policiji nam je potvrđeno da će zbog narušavanja javnog reda i mira protiv dve osobe biti podnete prekršajne prijave, a dr Đorđević je najavio privatnu tužbu. U međuvremenu pacijenta je rodbina odvezla za Niš, a obraili su se i zdravstvenoj inspekciji.

Pre par dana napadnut je od strane rodbine drugog pacijenta i internista u istoj bolnici.

(B.R)


Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

PK: Pacijent napao načelnika ortopedije

Izvor: OkRadio.rs, 27.Maj.2016

Ivan Đorđević ortoped specijalista Opšte bolnice “Dr Aleksa Savić“ napadnut je na radnom mestu od strane pacijenta D M. (60) iz sela Pejkovac kod Žitorađe i njegovog sina, a u ovom slučaju intervenisala je i policija. Ovo je drugi napad za par dana na specijaliste u prokupačkoj bolnici! –...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.