Košarkašice Radničkog 2016 slavile u Prokuplju

Izvor: KGsport.info, 23.Okt.2016, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkašice Radničkog 2016 slavile u Prokuplju

Kragujevački ženski košarkaški klub „Radnički 2016“ upisao je i drugu pobedu na startu takmičenja u Drugoj ligi Srbije – Jug B. Izabranice trenera Vesne Despotović savladale su ekipu Topličanina u Prokuplju sa 75:52 (22:13, 26:9, 14:16, 13:14) u utakmici 2. kola.
Iako oslabljene neigranjem nekoliko važnih igračica, Kragujevčanke su sigurnom >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << igrom stigle do ubedljivog trijumfa. Sara Milošević je sa 21 poenom predvodila ekipu Radničkog 2016 do druge prvenstvene pobede, Marija Cvijović je ubacila 18, a Neda Rapović 12 poena. U listu strelaca upisivale su se i Matorkić sa 9, Dimić sa 5, Milosavljević i Milovanović sa po 4 i Stevanović sa 2 poena.
– Iako smo otišli u Prokuplje bez Gavrilovićke i Celićke, koje su zbog bolesti bile sprečene da pomognu timu u ovom susretu, dobili smo važnu utakmicu u gostima. Sve devojke su se borile i igrale dobro, ali bih istakla odličnu Minu Matorkić, koja je sjajno organizovala igru i na vreme upošljavala svoje saigračice. Takođe, Sara Milošević i Marija Cvijović bile su dobre realizatorke svega zadatog. Istakla bih i mlađe igračice, poput Nede Rapović koja je postigla 12 poena, zatim Dunju Milosavljević koja je imala preko deset skokova i postigla 4 poena, kao i Stevanović i Milovanović koje su u svojoj prvoj utakmici postigle poene i dale svoj doprinos ovoj pobedi. – prokomentarisala je učinak svojih igračica u ovom meču Vesna Despotović.

Marija Cvijović je ovog leta stigla u Kragujevac iz ekipe Mileševca i važi za jednu od najtalentovanijih mladih košarkašica u zemlji, što je pokazala i u utakmici sa Topličaninom.
– Pre svega bih želela da pohvalim protivnika koji je bio jako dobar i korektan tokom cele utakmice. U prvom poluvremenu razlika i nije bila tako velika, ali je tokom treće i četvrte četvrtine došlo do znatnog preokreta u našu korist. Krajnji ishod je bio veoma dobar, naša ekipa je odnela još jednu pobedu. Takođe, ovom prilikom pohvalila bih i suđenje, koje je bilo fer i korektno. – rekla je Cvijovićeva.

Drugi kragujevački predstavnik u ovom ragnu takmičenja, ŽKK Radnički, poražen je na gostovanju Gimnazijalcu u Pirotu sa 37:73 (11:18, 7:24, 13:13, 6:18). Prelomila je druga četvrtina u kojoj su Kragujevčanke postigle samo 7, a primile čak 24 poena.
U narednom, trećem kolu, KŽKK Radnički 2016 dočekuje upravo Gimnazijalac, a Radnički Aktivis Akademiju iz Leskovca.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.