SDU: Prodaja Telekoma najveća pljačka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2015, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDU: Prodaja Telekoma najveća pljačka

Socijaldemokratska unija (SDU) najoštrije se usprotivila najavljenoj prodaji Telekoma Sbije ocenivši da se prodajom Telekoma Srbije i još nekoliko profitabilnih javnih preduzeća priprema "najveća pljačka imovine" građana Srbije.

Ta stranka navela je da iskustva zemalja u okruženju ukazuju da je prodaja profitabilnih i strateških javnih preduzeća veoma štetna po ekonomiju, bezbednost i standard građana.

"Nikako ne možemo da razumemo ekonomsku opravdanost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prodaje kompanije koja je samo prošle godine u budžet republike Srbije prihodovala oko 140 miliona evra, pri čemu su krajnje optimističke procene da se za većinski paket akcija očekuje samo 10 puta veća cena od godišnje dobiti", navodi SDU.

U saopštenju, SDU je upozorio da je pri privatizaciji telekomunikacionih kompanija u zemljama u regionu broja zaposlenih sveden na oko jednu trećinu, što predstavlja dodatni gubitak države pri ubiranju poreza i doprinosa na plate, kao i brigu o novoj armiji nezaposlenih.

"Iskustva nam govore da se u slučajevima nedostatka državne kontrole cene usluga drastično povećavaju, što će predstavljati još jedan veliku udarac na budžet građana Srbije", navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma,   Telekom Srbija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.