Francuska: Osumnjičeni za planiranje napada optuženi za terorizam

Izvor: Blic, 23.Apr.2017, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska: Osumnjičeni za planiranje napada optuženi za terorizam

Dva muškarca osumnjičena za planiranje napada uoči prvog kruga predsedničkih izbora u Francuskoj optuženi su danas za terorizam, saopštilo je francusko tužilaštvo.

Specijalne policijske snage i obaveštajci uhapsili su dvojicu osumnjičenih, koji su inače francuski državljani - Klemana Bora (23) i Mahiedina Merabeta (29) - u utorak u Marseju.

Parisko tužilaštvo danas je saopštilo da su njih dvojica optužena za učešće u terorističkoj zaveri i za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posedovanje oružja, prenosi AFP.

Nakon što su pretražile njihov zajednički stan u Marseju, vlasti su saopštile da su tamo pronašle puškomitraljez, poštolje, tri kilograma eksploziva TATP i bombu ručne izrade, kao i zastavu Islamske države.

Policija ih je tražila od 12. aprila, nakon što je došla do video snimka na kojem se oni zaklinju na vernost Islamskoj državi.

Njih dvojica su koristila više lažnih imena, često su menjali mobilne telefone i koristili pri-pejd bankovne kartice kako bi izmakli policiji, navodi francuska agencija.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.