Izvor: Njuz.net, 04.Avg.2017, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Sva deca preko sedam godina ići će na vojnu obuku

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 4. avgust 2017, (Njuz) – Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da će na vojne vežbe uskoro biti pozvana i sva deca koja imaju više od sedam godina.
Kako saznaje Njuz, mališani koji imaju manje od deset godina ipak neće na vojnim vežbama koristiti oružje.
– Švrćani koji imaju između sedam i deset godina biće pozvani na vežbe iz prve pomoći, civilne zaštite i postupanja u slučaju požara, poplava i zemljotresa. Oni malo stariji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << koji inače vole da se igraju sa plastičnim pištoljima, naučiće neke osnovne stvari – kako da održavaju higijenu u kasarni, kako da što bolje uglancaju čizme i kako da što brže rasklope kalašnjikov – napomenuo je Vulin.
On je dodao da je u situaciji kada je Srbija vojno neutralna jako važno da čitavo stanovništvo bude vojno sposobno, jer nikad ne znaš ko sve može da te napadne.
– Da je Srbija izabrala jednu stranu, postojala bi opasnost samo od ove druge. I istovremeno bi imala saveznike. Ovako, kako je Srbija neutralna, preti opasnost od bukvalno svih – smatra Vulin.
Ministar odbrane je napomenuo da će i u vrtićima deca proći kroz jednu kratku vojnu obuku po Montesori programu, a da je u planu Vlade Srbije i vojna obuka deka i baka u staračkim domovima.
Marko Dražić
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.