Zukorlić: Bolje ću vas voditi od sadašnje vlasti

Izvor: Blic, 01.Maj.2012, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić: Bolje ću vas voditi od sadašnje vlasti

Predsednički kandidat, muftija Muamer Zukorlić, poručio je pripadnicima svih nacionalnih zajednica da će njihove interese zastupati bolje od sadašnje vlasti.

"Pošto vas ja najbolje razumem, znajte, da će vaši interesi, ako me izaberete za predsednika, biti najbolje zaštićeni", rekao je Zukorlić sinoć na centralnom predizbornom skupu koalicije: "Sve zajedno-BDZ Emir Elfić" u Novom Pazaru.

Obraćajući se posebno Srbima, Zukorlić je poručio:"Ja sam vam veći >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prijatelj od ovih koji vas sada vode".

"Ja vam nikada ne bih učinio ono što vam oni rade. Razaraju vam i državu i društvo", kazao je Zukorlić i dodao da zato Srbi treba da uklone sadašnju vlast.

On je oštro kritikovao dosadašnji državni vrh, sa Borisom Tadićem na čelu i bošnjačke ministre u Vladi Srbije, Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina.

Tadiću, koji je ponovo kandidat za šefa države, Zukorlić je zamerio da muslimanima u Srbiji nije obezbedio jedinstvenu Islamsku zajednicu, kao što je obećao, uz poruku da ne zna "da li će ikada više imati šansu da to ispravi", što su okupljeni dočekali zvižducima.

Za Ugljanina i Ljajića je kazao da su "godinama bili u sukobu, a danas tvrde da se nikada nisu ni svadjali, a dobro znamo da je zbog njih jedan čovek (Ruždija Durović, na izborima 2006.) ubijen, jedan je u invalidskim kolicima, a jedan na štakama".

Uz povik: "Nikada više s udbašima", Zukorlić je istakao da je "došao vakat (vreme) da izdaja u Islamskoj zajednici konačno prestane", dok su prisutni skandirali: "lopovi, lopovi".

Muftija je Srbiji poručio da se se otvori i prihvati njegovu ruku, kojom su je plašili. "Ona je čista i iskrena i nudi vam da pročistimo sve reke, i jednu koju je najteže očistiti, a zove se Drina", kazao je Zukorlić.

"Srbijo, nema ti budućnosti dok se ne izmiriš sa Albancima i Bošjacima", uzviknuo je muftija i pozvao Srbe da, kako je kazao, "ne propuste ovu priliku, jer dobre prilike kratko traju".

"Nemuslimani, ne bojte se bele ahmedije (kapa imama), jer je bela, čista i na njoj se vidi ako padne i jedna trunka", rekao je Zukorlić, tvrdeći da je zato u predsedničkoj kampanji nije skinuo.

Muftija IZ u Srbiji pozvao je muslimane da glasaju za Bošnjačku demokratsku zajednicu na čijem je čelu njegov šurak Emir Elfić.

BDZ će na lokalnim izborima nastupiti samostalno, dok je za parlamentarne izbore u Vojvodini formirala koaliciju "Sve zajedno" u kojoj su još Građanski savez Mađara, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Demokratska zajednica Hrvata i Slovačka stranka.

Zukorlić je izrazio očekivanje da će za tu koaliciju na parlamentarnim izborima i njega, kao kandidata za predsednika Srbije, na izborima 6. maja glasati većina pripadnika manjinskih zajednica u Srbiji.

Pogledajte još vesti iz Blicovog specijala "Izbori 2012"

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.