Zbog nedostatka kvoruma u Nišu odložena konstitutivna sednica Skupštine grada

Izvor: Blic, 14.Jun.2012, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog nedostatka kvoruma u Nišu odložena konstitutivna sednica Skupštine grada

Konstituivna sednica Skupštine grada Niša odložena je danas zbog nedostatka kvoruma uzrokovanog nedolaskom odbornika Demokratske stranke, Ujedinjenih regiona Srbije i Socijalističke partije Srbije. Niš

Od ukupno 61 odbornika u gradskoj skupštinskoj sali pojavilo se 23 odbornika - predstavnika Srpske napredne stranke, Demokratske stranke srbije i Liberalno demokratske partije.

Sekretar skupštine u starom sazivu Ljubomir Petrović obavestio je odbornike o >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nedostatku kvoruma i rekao da će novi termin održavnja sednice odrediti predsednik lokalnog parlamenta u starom sazivu Mile Ilić.

Predstavnici SNS-a, DSS-a i LDP-a kritikovali su ponašanje demokrata, koalicije okupljene oko socijalista i URS, ocenivši da je to "grubo poigravanje narodnom voljom".

Na lokalnim izborima u Nišu SNS je osvojila 17 mandata, DS 15, URS 11, koalicija SPS-PUPS-JS 10, a D S S i LDP po četiri mandata.

Stranački prvaci u Nišu najavili su juče da će sednica, posle verifikacije odborničkih mandata, biti prekinuta ili će biti odložena ukoliko ne bude kvoruma, jer dogovor o većini još nije postignut.

Iako su iz SNS prethodnih dana najavljivali da će dogovora o većini biti i da će se znati sastav koalicije uoči održavanje sednice, potpredsednik Gradskog odbora SNS Miloš Milovančević je rekao juče da dogovor o većini ipak nije postignut.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niš i dalje bez vlasti

Izvor: Akter, 14.Jun.2012

Konstituivna sednica Skupštine grada Niša odložena je zbog nedostatka kvoruma uzrokovanog nedolaskom odbornika DS-a, URS-a i SPS-a

Nastavak na Akter...

Niš i dalje bez nove vlasti

Izvor: RTS, 14.Jun.2012

Zbog nedostatka kvoruma, odložena konstitutivna sednica Skupštine grada Niša. Odbornici DS-a, URS-a i SPS-a nisu došli na sednicu...Konstituivna sednica Skupštine grada Niša odložena je zbog nedostatka kvoruma uzrokovanog nedolaskom odbornika Demokratske stranke, Ujedinjenih regiona Srbije i Socijalističke...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.