Zapadne banke povlače kapital iz Poljske

Izvor: EurActiv Srbija, 07.Jun.2012, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapadne banke povlače kapital iz Poljske

Poljska Komisija za finansijski nadzor uznemirena je signalima da neke banke iz Zapadne Evrope svoj kapital povećavaju na uštrb svojih "ćerki" u Istočnoj Evropi. Iz poljskog bankarskog sektora u kojem je 66% u rukama stranih vlasnika, povučeno je u poslednja tri kvartala 3,57 milijardi evra, što je 8,6% stranog kapitala u poljskom bankarskom sektoru, objavljeno je 7. juna u privrednom listu "Puls biznesu".
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Španija: Gotovo izvesna pomoć za banke

Izvor: EurActiv Srbija, 08.Jun.2012, 15:12

Španija bi već 9. juna mogla da zatraži pomoć Evropske unije za spas bankarskog sektora. Analitičari već iznose i predvidjanja o modelu pomoći - da će to biti pomoć za bankarski sektor, što znači da neće biti praćen strogim merama štednje kao u slučaju Grčke, Portugalije i Irske, i da...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.