Zaječar: Svi spremni, a izbora nema

Izvor: B92, 24.Feb.2013, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaječar: Svi spremni, a izbora nema

Zaječar -- Iako lokalni izbori koji treba da se održe u Zaječaru još uvek nisu raspisani, budući učesnici kažu da su potpuno spremni čak i ukoliko bi izbori bili sutra.

I dok aktuelna vlast, koju predvode Ujedinjeni regioni Srbije obećava nastavak započetih projekata i otvaranje novih radnih mesta, opozicija koju predvode naprednjaci obećava totalni raskid sa dosadasnjom kako kazu štetnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << politikom vladajuće većine.

Nastavak svega započetog u prethodne 4 godine, otvaranje novih radnih mesta ali i mirno i stabilno funkcionisanje gradske skupštine, ponudiće Boško Ničić sadašnji ali i budući kandidat za gradonačelnika Zaječara svojim sugrađanima naprestojećim izborima u ovom gradu, a za koje je kako kaže potpuno spreman.

I u SNS u stranci, čiji će kandidat za gradonačelnik biti Saša Mirković, doskorašnji pomoćnik ministra Milutina Mrkonjića, a koja će u budućoj izbornoj utakmici biti Ničićev najveći rival, kažu da su potpuno spremni za izbore. Oni će Zaječarcima ponuditi potpuni prekid dosadašnje, kako kažu, katastrofalne Ničićeve politike.

Gradski odbor Demokratske stranke u Zaječaru koji je posle majskih izbora doneo odluku da učestvuje u vlasti sa Ujedinjenim regionima Srbije, raspušten je posle nedavnih previranja unutar te stranke. Zoran Mančić doskorašnji član gradskog odbora kaže da je u ovom gradu došlo do cepanja stranke na 4 frakcije i da će upravo jedna od njih, grupa građana Izbor za Zaječar učestvovati samostalno na predstojećim izborima.

I dosadašnja vlast baš kao i opozicija u Zaječaru kažu da očekuju pobedu na predstojećim izborima. Da podsetimo, tri meseca trajala je kriza u zaječarskom parlamentu. Ni Ujedinjeni regioni Srbije koji su bili na vlasti sa DS-om i SPS-om, baš kao ni opozicija koju je predvodila Srpska Napredna Stranka za to vreme nisu uspeli da obezbede većinu, pa će Zaječarci, kako se svi nadaju, već na proleće odlučiti o tome ko će voditi grad u naredne 4 godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zaječar: Svi spremni, a izbora nema

Izvor: TimockeVesti.net, 24.Feb.2013

I dok aktuelna vlast, koju predvode Ujedinjeni regioni Srbije obećava nastavak započetih projekata i otvaranje novih radnih mesta, opozicija koju predvode naprednjaci obećava totalni raskid…

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.